3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: LL - Maybe July

Eerste solorelease van de godfather van de Nijmeegse dancescene op Wolfskuil Records

Het is wat oneerbiedig om hem de grand old man van de Nijmeegse dance te noemen, maar LL heeft de stad al het nodige leuks gegeven op dancegebied. Deze zomer is dat een eigen release op het eigen Wolfskuil Records. En niet de minste release. Als Clarke en May hun duim omhoog steken dan buigt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen nederig.

We hebben het er maar mee getroffen in dancestad Nijmegen, met Nachttempel Doornroosje en al die stedelijke labeltjes die grossieren in Nijmeegse Elektronische Waar. De dansliefhebbers mogen vooral Ger Laning danken, een van de godfathers van deze hele scene. Laning was ooit de eerste danceprogrammeur van Doornroosje en met zijn opvolger Darko Esser runt hij momenteel het label Wolfskuil Records.

De vaste bezoekers van Planet Rose moeten bekend zijn met de stevige techno die Laning daar als resident LL door de speakers jaagt. Hij is geen dj die groot op het affiche van Awakenings of I Love Techno staat, maar dat lijkt ook niet zijn doel. 'Maybe July' is de eerste solorelease van LL op Wolfskuil Records, het label dat met deze 12" inmiddels aan zijn achtste release toe is. Hier houdt LL het geluid lekker breed zonder in saaie minimal te vervallen.

Opener 'Maybe July' is een leuk stapelwerkje, beginnend met een aardige melodie en daarna uitgebouwd tot een prettige technobelevenis. B-kant 'Blossom' heeft reeds de top tien van mei gehaald bij de strenge technokeurmeester Dave Clarke. De melodie zit hier nog sterker in elkaar dan bij de titeltrack en het nummer moet voor dj's een genot zijn om door hun set te mixen.

Het verbaast dan ook niet wanneer Wolfskuil meldt dat technogod Derrick May LL's nieuwste al eens in zijn set heeft opgenomen. Wij zouden er niet van opkijken als hij voor 'Blossom' koos. 'Blossom' is het meest funky nummer van 'Maybe July'. Afsluiter '31 Tears' is minimaal zonder heel minimal te zijn. LL hoeft niet zo nodig keihard te knallen en durft rustig op te bouwen. Maar ja, je wordt dan ook niet zomaar de godfather van de Nijmeegse dancescene.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12