3voor12 Gelderland

Tropische temperaturen in Bosch

Hotel speelt spannend concert op geslaagde thema-avond

De thema-avond 'Salsa Latina' in Kultuurhuis Bosch beloofde een wel zeer compleet programma: flamenco, salsa, capoeira, loteria en tapas. Op het hoofdmenu stond de band Hotel en een tropical salsaparty met dj's Yuchi & Betho. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen trok de stoute salsaschoenen aan om een passierijke avond te registreren.

De thema-avond 'Salsa Latina' in Kultuurhuis Bosch was een avond voor alle liefhebbers van Spaanse sferen: Spaanse wijnen, tropische cocktails en bijpassende muziek. En liefhebbers waren er genoeg. Arnhem liet zich van zijn beste kant zien. In het druk bezochte Bosch liep de sfeer op van warm naar tropisch. In het Watertheater konden bezoekers al vroeg genieten van de flamenco en de salsa. De flamenco werd erg mooi uitgevoerd, maar door het ontbreken van een begeleidende gitarist en een mannelijke danser miste het de nodige erotische spanning.

Aan de workshop salsa werd druk meegedanst. In het café kon men zich te goed doen aan tapas, taarten, pasteitjes en natuurlijk cocktails! Vooral de 'Mimosa extra' smaakte super. De avond raakte pas op een hoogtepunt met het optreden van Hotel! Deze band is een multicultureel succesverhaal: Chili achter de percussie, Irak achter de microfoon en Nederland op saxofoon. De muziek doet denken aan Manu Chao en Buenavista Social Club. In Hotel logeren permanent zanger Arjan Amin, Stefijn Lehr op guitarron en Claudio Encina op percussie. Zij worden bijgestaan door de passerende Hotelgasten Chris Corsten op saxofoon, Branco Galoic op gitaar, Coyote op vihuele en Anneke Frankenberg op viool. En aan het eind van de avond kwam ook Walther Lehr met een cajon de ritmesectie nog versterken.

Ze speelden niet alleen het werk van Hotel. De Marachi, ingezet door Coyote, werd mooi opgepikt door de rest van de muzikanten en ook de songs van Bianco Calovic kwamen tot hun recht. Ondanks het verschil aan stijlen werd het geheel geen jamsessie. Hotel bleef spannend, het publiek danste en joelde, vroeg om meer en kreeg meer. Arjan Amin is duidelijk uitgegroeid tot een performer pur sang. Zijn teksten hebben meer diepgang en inhoud gekregen. Hij dwingt bewondering af als hij ongehinderd door het geroezemoes van het verhitte publiek een tekst voordraagt over normen, waarden, dictators en gras maaien. Hotel speelde een thuiswedstrijd. Elk nummer werd toegejuicht en meegezongen. Na zo'n heerlijk concert was bij mij de koek op. Na nog een 'Mimosa extra' was het verstandig om huiswaarts te keren. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de passie tot in de kleine uurtjes heeft geduurd in Bosch.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12