3voor12 Gelderland

Deelnemers voorronden ErnemZweet bekend

Van de finalisten wordt een video-impressie gemaakt

Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt dit jaar ErnemZweet plaats. De twaalf deelnemers voor de drie voorrondes zijn bekend. Het is een bont gezelschap aan bands. Van ska tot singer-songwriter, van britpop tot meidenpunk. Volgens de organisatie heeft deze diversiteit een mooi affiche opgeleverd.

De indeling van de voorrondes van de popprijs ErnemZweet is bekend. Uit een selectie van 36 inzendingen, waarvan drie ongeldig, zijn twaalf deelnemers geselecteerd voor de drie voorrondes. In tegenstelling tot vorig jaar vindt de eerste voorronde in Zevenaar plaats. Dit maakt ErnemZweet niet alleen een popprijs voor Arnhem, maar ook voor de Liemers.

De volgende bands hebben zich geplaatst: 25 maart, Wip Inn, Zevenaar: Elstar Roosbeef Indium Mongolic 1 april, Goudvishal, Arnhem: Strez High Time Amplifier Van Jetje The Analog Project 8 april, Kultuurhuis Bosch, Arnhem: Baseless Liquid Minx Hanneke de Jong.

De winnaars van de drie voorronden en de beste nummer twee plaatsen zich voor de finale op 13 mei in Willemeen. Het prijzenpakket voor de grote ErnemZweet-winnaar bestaat uit een geldbedrag van 750 euro, een fotoshoot, bandcoaching vanuit De Jacobiberg en Cultuurkapel en een optreden tijdens Huntenpop. Of de winnaar zich plaatst voor de Music Awards Gelderland is nog onduidelijk.

ErnemZweet heeft nog iets nieuws in petto voor de vier finalisten. Grafisch Centrum Plaatsmaken maakt een artistieke impressie op video. De opnames vinden plaats in de periode tussen de laatste voorronde en de finale op 13 mei. Deze impressies van 30 seconden per band worden voorafgaand aan de finale-optredens voor het eerst vertoond. Daarna staat het de bands en de organisatie vrij deze videoclip te gebruiken als promotiemateriaal.

De jury tijdens de voorronden bestaat uit Tse Yoh (3VOOR12/Arnhem-Nijmegen), Martijn Buser (ErnemZweet 2004 organisator) en Henk Dassen (toetsenist Kaforka). De finale kent andere juryleden. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen plaatst in de aanloop naar de voorronden interviews met de twaalf deelnemers.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12