3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Supersonic Megafuckers - Couple of Tunes

Raw Power uit Nijmegen

De Supersonic Megafuckers bestaan ongeveer een half jaar en namen onlangs hun eerste ep op tijdens Rock around the clock in Studio BigMouth. Een ep met zes nummers opnemen in een half uurtje, kan dat eigenlijk wel? En hoe klinkt dat dan? 3voor12 Gelderland beluisterde 'Couple of Tunes'.

Tijdens het luisteren naar 'Couple of Tunes' valt meteen op dat de ep eigenlijk geen vullertjes kent. Elk nummer loopt lekker. Er zijn hier en daar wat variaties in tempo en geluidssterkte, maar de nummers zijn niet te kort, niet te lang en allemaal maken ze wel wat los bij de luisteraar.

De 'simpele' werkwijze van de Supersonic Megafuckers, die de oefenruimte binnenstappen, jammen en wat bevalt tot een nummer verwerken, doet het dus goed als je luistert naar de resultaten op deze eerste ep. 'Recess', het eerste van zes nummers op 'Couple of Tunes', zet al binnen een paar seconden de toon van de ruim negeneneenhalve minuut durende ep.

De Supersonic Megafuckers klinken ongeslepen en rauw, maar ook melodieus. Misschien een wat zeldzame combinatie, maar het zorgt ervoor dat de Supersonic Megafuckers ondanks de ruwheid aangenaam in de oren klinken. Waar sommige cd's het vooral moeten hebben van uitgebreide mixen en een gelikte productie doet 'Couple of Tunes' het vooral goed omdat het een oefenruimte-uitstraling heeft met (hier en daar) het bijpassende geluid. Je krijgt echter niet de indruk dat hier amateurs aan het werk zijn geweest. Het geheel doet puur, spontaan, geïnspireerd en energiek aan.

De introductie van een tweede gitaarpartij en een baslijn tijdens het afmixen van de nummers heeft de nummers goed gedaan. Zoals de 'couple of tunes' nu zijn, klinken ze echt vet. Iets wat zonder deze extra input minder het geval was geweest. Een klein minpuntje is de zacht uitgevallen mix. Je moet je stereoinstallatie helemaal open draaien om maximaal van de muziek te kunnen genieten. Gelukkig is dit maar een kleine moeite. Zowel de composities als de muzikale prestaties op 'Couple of Tunes' zijn bovengemiddeld goed.

De ep staat boordevol verpletterende rock: geen snufjes, geen uitgebreide solo's, maar gewoon lekker knallen. De energie die ervan afspat is vergelijkbaar met wat je voelt als je de derde plaat van Iggy and The Stooges (uit 1973) opzet. Je kunt 'Couple of Tunes' dan ook het best omschrijven als 'Nijmeegse Raw Power' - een echte aanrader.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12