3voor12 Gelderland

#4df17: The Amazons blijven kleurloos

Ondanks sterk debuutalbum met festivalhits

Het wordt het jonge en energieke viertal The Amazons vanavond niet makkelijk gemaakt op het Valkhof Festival. Declan McKenna, nieuwe jonge held voor vele aanwezige jonge meisjes, speelt vóór hen op het hoofdpodium een niet interessante set, terwijl Canshaker Pi juist wel een dijk van een show geeft aan de overkant op het Boog-podium.

Als het de beurt is aan The Amazons kan het twee kanten op gaan. Op papier zit deze rockband uit Reading eigenlijk alles mee. Op basis van hun opwindende livereputatie schopt de band het tot BBC’s Sound Of 2017. Hun net verschenen titelloze debuut staat vol catchy, bombastische en grungy rock-’n-roll. Dat zou moeten aanslaan vanavond. Ze openen met de sterke single 'Stay With Me', dat het ook meteen goed doet bij het publiek. Er volgen meer nummers met een goede opbouw en frontman Matt Thomson is ook behoorlijk goed bij stem.

Toch slaat de vlam niet in de pan vanavond. Aan het enthousiasme van de band ligt het niet, maar bij het kritische Valkhofpubliek wordt er wel commentaar geuit: “Beetje saai, dertien-in-een-dozijn rock, zelfs Kensington is origineler.” De gitarist en bassist staan inderdaad behoorlijk anoniem op het podium en doordat het rode haar van Thomson de hele tijd voor zijn gezicht hangt, zorgt ook hij voor weinig interactie. Wel erg goed is de drummer die heerlijk loopt te meppen en de drive erin houdt. Als het optreden al voor half één is afgelopen, vindt iedereen het prima. Een toegift hoeft niet meer.

HET MOMENT:
Halverwege de set stapt frontman Matt Thomson met ferme passen in de pit voor het podium, waar niet alleen de voorste rijen, maar ook puberheld Declan McKenna helemaal uit zijn dak gaat. Hier staan de mensen die de plaat al kennen en de nummers luidkeels kunnen meezingen. Daarvoor is de muziek van The Amazons absoluut geschikt, alleen weet niet iedereen dat al.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12