3voor12 Gelderland

Afterparty Free Your Mind maakt de cirkel mooi rond

Free Your Mind is een mooi muzikaal samenwerkingsverband tussen Arnhem en Nijmegen

Het Free Your Mind-festival in Arnhem was al een mooi evenement. Maar daar hield het niet op. Doornroosje was de plek voor de afterparty - een feestje waar we de dj's van die middag nogmaals konden horen. Onmisbaar voor hen die niet kunnen stoppen met dansen.

Zaterdag 3 juni. Van 12.00 tot 24.00 uur was er het Free Your Mind-festival in Arnhem. Met vijf verschillende podia, waaronder een ROCKIT/Planet Rose-podium. Vandaar dat een van de officiële afterplekken Doornroosje was, de thuishaven van de succesvolle Planet Rose-avonden en niet voor niets de winnaar van de Nachtttempel 2006. In de kleine zaal deed Timbalism, winnaar van de Planet Rose dj-contest 2004, de opwarming met rustige, mooie deuntjes. Zowel voor de mensen die al de hele dag dansend hadden doorgebracht als de mensen die vers aan hun avondje uit begonnen: een mooie set om weer op gang te komen.

De rest van de avond was de kleine zaal het domein van enkele dj's die overdag op het MONO-podium van het Free Your Mind-festival hadden opgetreden. Als eerste was daar de Duitse Matthias Tanzmann, die er voor de tweede keer dit weekend voor zorgde dat de mensen in beweging kwamen. Pitto vs Jackmate hadden het festivalstof uit hun apparatuur geveegd om opnieuw een energieke live-set ten gehore te geven. De laatste uurtjes lagen in handen van Lauhaus en Boris Werner, die met hun maximale minimal het laatste restje energie uit de dansende mensen haalden.

De grote zaal begon als het domein van Planet Rose-resident LL. In tegenstelling tot de kleine zaal lag het muzikale tempo direct wat hoger. De mensen waren dan ook goed opgewarmd toen Benny Rodrigues begon aan zijn vier-uurs-set. 's Middags op het Free Your Mind-festival gaf hij samen met Darko Esser een energieke back-2-back-set in The Republic of MTV-tent. Deze avond was het tijd voor Benny alleen, die nog meer dan genoeg puf leek te hebben voor een zeer energieke set. Hij genoot er zichtbaar van en ook het publiek ging uit zijn dak.

Terwijl het barpersoneel al aan het schoonmaken was en de tl-lampen al aan waren zette hij een van zijn laatste platen op: 'Luca Noc Jasna' van Darko Esser. De cirkel van de dag was daarmee mooi rond gemaakt en een weekend vol muziek en dansen afgesloten. Het festival in Arnhem, de afterparty in Nijmegen. Free Your Mind was een mooi muzikaal samenwerkingsverband tussen de twee steden in het weekend van 3 juni.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12