3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Scotty! - You Hardly Said A Word

Scotty! rockt!

Is er leven na de dertig? Het bestaan als wilde rockster is nog maar moeilijk vol te houden. Er zijn verantwoordelijkheden, de maatschappij accepteert geen vrijbuiterij meer, dus onbezorgd rocken is zo makkelijk niet meer. Het Nijmeegse Scotty! bewijst dat er rock is na de dertig. Het nieuwe materiaal van het viertal smaakt naar meer.

Instant Karma en Babelicious Allstars, het verleden van het Nijmeegse Scotty! is roemrucht. Winst in de Roos van Nijmegen, een imponerend verleden in Groove Syndicate en Light, over ervaring heeft het viertal niet te klagen. Als Scotty! houden ze zich sinds 2001 bezig met onmiskenbare rock. Ritmetandem Onstein en Reijnders is al jaren zo betrouwbaar dat we ze zonder aarzeling naar Irak zouden sturen om de oorlog te winnen. Mario Driessen bewijst zijn toegevoegde waarde door de jongens wat extra pop mee te geven. En Jean-Paul Pino, het voormalig enfant terrible van de Nijmeegse podia, is zijn unieke gitaarspel nog steeds niet verleerd.

Nummers van hun eerste demo verschenen al op verschillende compilatie-cd's, onder meer van het muziekblad Fret. Ook de live optredens van het Nijmeegse viertal bewijzen dat we nog steeds rekening moeten houden met de band. Na een stilteperiode voor de schermen, maar zeker niet achter de schermen, zijn ze terug. Het debuutalbum 'Scotty!' is in aantocht. De cd-single You Hardly Said A Word is een voorproefje. Het schijfje begint goed met titelnummer 'You hardly said a word', dat meteen lekker in het gehoor ligt. Opzwepend, catchy en soms wat Placebo-achtig. De eerste tonen van 'Freakgnosis' voeren je terug naar Soundgarden, waarna het nummer overgaat in een fijne jaren zeventig grooverock. De afsluiter 'Blanks' benadrukt de diversiteit. Het zit goed in elkaar, maar valt door het trage tempo en de uitgesponnen gitaarsolo's wat minder goed in de smaak.

Dit is niet de eerste keer dat Scotty! terug is na een periode van stilte. Zouden ze, om Heintje Davids-taferelen te vermijden, nu wel even voorgoed willen doorbreken?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12