3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Männer Ohne Nerven - It's Gotta Be

De belofte wordt eindelijk ingelost

Na veel, heel veel memorabele optredens in het hele land (waaronder het voorprogramma van Tragically Hip in Paradiso) bewijst de Arnhemse band Männer Ohne Nerven nu ook op cd waartoe de groep in staat is: goed doorwrochte powerpop die bij de luisteraar de zon laat doorbreken.

Bij hun eerste volwaardige cd hebben de onverwoestbare Männer (ze bestaan al 10 jaar) een grote stap voorwaarts gezet. Twaalf nummers staan erop, die we voor een groot deel al kennen van hun optredens en soms zelfs van hun vorige cd's. Maar nu klinken ze pas echt zoals ze moeten klinken. Energie, verrassende breaks, mooie koortjes, enkele geintjes in de productie, en nergens wordt het te glad.

De Männer proberen van bijna elk nummer de perfecte rocksong te maken, met een eigen draai eraan. Prijzenswaardig natuurlijk, maar soms zijn ze geneigd dezelfde trucs en tempo's te gebruiken. Covers als It's A Beautiful Noise en het mooie (!) Beat On The Brat zijn op die momenten dan ook welkom. De meeste nummers overtuigen en brengen de Männer beter dan ooit voor het voetlicht. Zelf horen? Op www.mannerohnenerven.com zijn vier nummers te beluisteren in de It's Gotta Be jukebox.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12