3voor12 Gelderland

Finalisten Roos van Nijmegen 2015 bekend

Vrijdag 20 mei spelen de vijf finalisten in Doornroosje

De negentiende editie van de Roos van Nijmegen komt steeds dichter bij de ontknoping. Vanavond brachten de juryleden enkele uren door in een klein kamertje in Doornroosje, om met de vijf namen van finalisten naar buiten te komen. Kompaktrekorder, Ad Lib, The Pax, Je Moeder en Gilo zijn de gelukkigen.

Zoals dat hoort had de jury het niet gemakkelijk. De kwaliteit was hoog dit jaar en er hoorden meer bands in de finale dan erin pasten. Maar na uren debatteren is de line-up voor de finale op 20 mei: Kompaktrekorder, Ad Lib, The Pax, Je Moeder en Gilo. Jurylid namens 3VOOR12 was Bas Aaftink. "Het was lastig, maar uiteindelijk is de hele jury het eens over deze vijf bands. De stijlen verschillen onderling heel erg, maar ze hebben allemaal laten zien zeker geen doorsnee band te zijn."

Dat wordt een afwisselende en bijzondere finale, dus. De jury heeft na elk optreden uitvoerig met alle bands gesproken. Bas Aaftink: "We hebben hun verteld wat we goed vonden en wat er volgens ons voor verbetering vatbaar was. Soms leverde dat discussie tussen de jury en de band op. Leuk vond ik dat. Dat werkt een stuk beter dan een juryrapport, want dan kun je als band geen weerwoord geven."

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen doet verslag van de finale op vrijdag 20 mei in Doornroosje. Wie de finale wint, lees je het eerst bij ons. Wil je het nóg eerder weten? Dan moet je er zelf naartoe. De aanvang is 20.30 uur, de entree is € 6,50.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12