3voor12 Gelderland

Halve finales Metal Battle 2018

Veldslag Oost vindt plaats op 17 maart in Brigant te Arnhem

Sinds 12 januari strijden 48 bands tegen elkaar tijdens de Metal Battle 2018. Alle voorronden van de Metal Battle 2018 zijn inmiddels achter de rug en uit de 3 halve finales (ofwel Veldslagen) zullen de 12 winnaars strijden om een plek in de Finale op 21 april in Harderwijk. Veldslag Oost vindt plaats op 17 maart in Brigant te Arnhem. De volgende bands treden dan op:

Despicable Heroes (winnaar Gelderland). Energieke metalcore van een band die in 2010 hun debuut Shipwrecked uitbrachten. Sinds 4 december 2017 heeft Shipwrecked een opvolger Arrival. 

Shoot The Messiah (winnaar Flevoland). Deze band is opgericht in 2015 met onder andere een aantal leden van Morgellon. Shoot The Messiah maakt stevige thrash/death metal en heeft op 6 november vorig jaar hun eerste ep uitgebracht.

SanQuin (winnaar Limburg). Australian hardrock met invloeden van AC/DC, Airbourne en Led Zeppelin. In februari 2016 hebben ze hun debuut-single 'Rebel City' uitgebracht en de opvolger, ep Method For Madness, kwam uit later dat jaar.

The Subliminal (winnaar Utrecht). De band maakt aggressief-klinkende groove metal en hebben na hun formatie in 2014 een demo en twee singles uitgebracht, waarvan de single 'Behind Dead Eyes' uit 2017 de meest recente is. Daarnaast heeft The Subliminal al aangekondigd bezig te zijn aan een ep die naar verwachting in 2018 uit zal komen.

In de landelijke finale op 21 april te Harderwijk vallen er naast coaching door 'The Rockstation' en Guldenmond Vocal Coaching een trofee van 'Boneyard' te winnen, deelname aan de NL finale van de Wacken Battle, Pro Package by Into The limelight Records en ook optredens op Baroeg Open Air, Hemelvaart Metalfest, No Sleep 'Till Wieleman, Stonehenge, Tattoofest en Veghel Deathfest.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12