3voor12 Gelderland

Achterhoekse Muzikantendag tijdens Dag van de Achterhoekse popmuziek

Zaterdagmiddag 18 november in de DRU Cultuurfabriek Ulft

Zaterdagmiddag 18 november is de eerste De Achterhoekse Muzikantendag (DAM) in de DRU Cultuurfabriek. In de komende jaren zal deze informatieve dag voor dj's, rappers, bands, songwriters en muziekliefhebbers telkens op een andere locatie in de Achterhoek plaatsvinden tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP). DAM is gratis toegankelijk en er is een grote infomarkt, er zijn workshops en panels en er zijn optredens op het poppodium en kleine sessies in het Ouhrlokaal.

Gastheer en programmeur van het poppodium Erik Ramaker wijst op het belang van een zorgvuldig opgebouwde fanbase: “Als je wilt optreden op het poppodium, is het belangrijk om de zaal te vullen met publiek en dus moet je een fanbase opbouwen. Op 18 november gaan muzikanten zoals Suzan en Freek en dj Roel Salemink in gesprek om kennis en ervaringen uit te wisselen”. Eelco Walraven, verslaggever bij onder meer REGIO8, wijst daarnaast op het belang van een goede mediastrategie: “Veel bands brengen hun muziek uit zonder goed doordacht plan en daardoor worden aanwezige kansen niet goed benut. Tijdens DAM gaan mensen van platenlabels, auteursrechtenorganisaties en uitgeverijen in gesprek met muzikanten van verschillende genres.”

Initiatiefnemer en muzikant Meindert Bussink hoopt met De Achterhoekse Muzikantendag de zakelijke kennis van Achterhoekse muzikanten te vergroten: “Als je optreedt met eigen werk ontvang je via Buma/Stemra geld voor de uitvoering daarvan en als je bij een lokale radiozender wordt gedraaid, ontvang je inkomsten via Sena. Elders in het land kunnen muzikanten al jaren dergelijke kennis opdoen bij kleine initiatieven als de Rock Your Business in de Melkweg of grote conferenties zoals de Muzikantendag of Eurosonic Noorderslag in Groningen. Nu is er eindelijk een conferentie over popmuziek in de Achterhoek”.

Naast panels en clinics, zijn er op het poppopodium en in het Ourhlokaal optredens. In de panels en op de infomarkt zijn diverse organisaties aanwezig zoals 2-Dutch, 3voor12 Gelderland, BAM!, Behind the Corner, Buma/Stemra, CLOCK, Conservatorium van Amsterdam, Cultuurmij Oost, De Nieuwe Oost, Hubtower, Huntenpop, iBeat Studio, Jasper Muziek, Maak het in Gelderland, Ntb / VCTN, Sena, Stichting Pak An!, Popgilde en Popronde.

Meer informatie: www.behindthecorner.nl/DAM17

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12