3voor12 Gelderland

Another Messiah geeft sterke voorzet

"It could be made into a monster, if we all pull together as a team"

Afgelopen woensdag mocht Another Messiah openen voor Textures en Gojira in Doornroosje. Een grote stap voor deze Nijmeegse band die maar blijft groeien. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was benieuwd hoe het ze verging en merkte dat je maar beter op tijd kunt komen als de messias in de openbaarheid treedt.

Sommige dingen zijn niet vanzelfsprekend. Bergkamp wint geen Champions League. Hoe verdiend dat ook zou zijn geweest. Blijkbaar krijgt ook God niet alles voor elkaar. Dat geldt ook voor de aanvangstijden van concerten in Doornroosje. In de veronderstelling dat optredens daar om negen uur beginnen (en ik dus ruim op tijd zou zijn) nam ik een vroege bus naar de Groenewoudseweg. Het duurde echter niet lang om erachter te komen dat de andere Messias om half negen zijn proclamatie was begonnen. En dat was balen.

Maar uiteindelijk heb ik toch nog een ruim kwartier kunnen genieten van de doom georiënteerde metal. Of zoals ze zelf zeggen: Post Doom. Fortarock presenteerde vanavond metal van hoog niveau. Met als grote trekkers Textures en Gojira (deze Franse band is zeker ook de moeite waard!) op de poster, was het aan Another Messiah om de avond te openen. Doornroosje was al goed gevuld en om een lang verhaal kort te maken: het stond als een huis. De Nijmeegse band heeft duidelijk afstand genomen van haar verleden als Nee!. Hier stond een waardige opener voor het internationale metalgeweld van de avond. Hoewel het publiek op sommige momenten, vooral tijdens de nummers, wat afwachtend bleef, sprak het slotapplaus boekdelen.

Zelf geven ze als belangrijkste invloeden onder andere Opeth en My Dying Bride, maar de muziek klinkt veel gevarieerder dan dat. Met een beetje goede wil zijn ook flarden Sepultura en Faith No More te horen. En ja, ook de hobo behoort nog steeds tot het instrumentarium. Leek het in vroegere jaren nog een gimmick, het is nu een mooie, warme aanvulling in de sferische stukken. Nadat ze vorig jaar een sterk debuut uitbrachten ('Dark dreams, my child'), zijn ze nu ook live Nederland aan het veroveren.

En hoewel Textures en Gojira lieten horen hoe de eredivisie klinkt, gaf Another Messiah vanavond een sterke voorzet. Of, om met de woorden van Pink Floyd te eindigen: "The band is just fantastic, that is really what I think." Foto's: Monique Samsen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12