3voor12 Gelderland

Releaseparty STASJ - the artist formally known as Stefanie Janssen

3 maart in Brebl Nijmegen met Eerie Wanda, Anat Spiegel, Keren Rosenberg en dj Mary Lake

Onder het pseudoniem STASJ brengt de Nijmeegse zangeres, muzikant en componist Stefanie Janssen 3 maart Soft Forces uit. Het album wordt gepresenteerd in Brebl in Nijmegen met Eerie Wanda, Anat Spiegel, Keren Rosenberg en dj Mary Lake als speciale gasten. Janssen wordt live bijgestaan door bandleden Joost Visser (drums & beats), Mathijs Van Til (toetsen & sampling).

Soft Forces bevat tien popsongs met klassieke melodieën, abstracte poëzie, vrije improvisatie en het markante eigen stemgeluid van Janssen. "Ik wilde de gelaagdheid in muziek aanbrengen in contrast tussen mijn lichtere klassiekere stem. Maar ook de donkerte, gruizigheid en de melancholie. Leek mij tof om dat ook in elektronische beats en loops toe te passen. Soft Forces was voor mij net zo goed een ontdekkingstocht.” Op Soft Forces maakt ze de bewuste artistieke keuze om de nummers in het Engels te vertolken.

Stefanie Janssen is een zangeres, multi-instrumentalist en componist met wortels in klassiek, opera, folk, improvisatie, experimentele pop. In het verleden stortte ze haar talenten op projecten waarin verschillende disciplines het voortouw nemen. Janssen acteerde en zong bijvoorbeeld in hiphopmusical Ugly D, schitterde in de opera Three Voices van Morton Feldman in Brussel en werkt doorgaans nauw samen met fashion label MAISON the FAUX. In 2015 bracht ze haar Nederlandstalige ep AAN uit.  Janssen is afgestudeerd op het ArtEZ Conservatorium te Arnhem.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12