3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: J-Stars - Skadilemma

'Skadilemma' boeit van begin tot eind

Toen voormalig frontman van de Beatbusters, Johan Steevens, de band verliet, kon hij twee dingen doen: stilzitten of nieuwe muziek maken. Hij koos voor het laatste. Hij richtte J-Stars op, schreef twaalf nummers en maakte een cd. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen beluisterde het schijfje met een kritisch oor.

Het is gelukt! Wij hebben de ska-plaat van 2005 al gevonden. Johan Steevens, voormalig frontman van de Beatbusters, heeft niet stilgezeten nadat hij die band verliet. In een vrij korte tijd is er nu al een cd uit van deze nieuwe band. Op 'Skadilemma' is een ding zeker geen dilemma: alle nummer zijn Nederlandstalig. De sterk autobiografische teksten zijn goed, geestig en af en toe erg herkenbaar.

Muzikaal is 'Skadilemma' een erg sterke plaat die blijft boeien tot het einde. In twaalf nummers hoor je soms een beetje Doe Maar, dan weer een vleugje Madness, maar vooral een goed geoliede ska-machine waar Johan het tempo bepaalt. Natuurlijk hoor je voor welke band Johan vroeger nummers heeft geschreven maar de J-Stars hebben een eigen sound, en mede door de teksten is de plaat erg origineel.

De meeste nummers zijn flink up-tempo ska met een flinke dosis rock. Vaak kort maar wel krachtig. 'Ziekmelding' is absoluut de knaller van 'Skadilemma': lekker ritme en een fijn achtergrondkoortje. J-Stars heeft een zeer pakkende cd uitgebracht. Wij denken dat deze schijf hoge ogen gaat gooien in het clubcircuit en misschien wel op de Nederlandse radiostations.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12