3voor12 Gelderland

Donnerwetter released mini-album met orkest

Band wordt bijgestaan door Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Het Arnhems-Nijmeegs viertal van Donnerwetter heeft een mini-album uitgebracht (of zoals de band zelf zegt: 'een mini-mini-mini album'). Op het mini-album Horns Of Plenty worden de vier muzikanten van Donnerwetter bijgestaan door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. De band en het 53-koppige harmonie orkest voorzien de songs op deze nieuwe release van een epische en filmische uitvoering.

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso is bekend van optredens tijdens ceremoniële plechtigheden, zoals Prinsjesdag of staatsbezoeken. Dirigent Tijmen Botma benadert Donnerwetter vlak voor hun optreden op Noorderslag 2017. ‘Ik ben een groot liefhebber van Rocco zijn stem en totale overgave en passie voor muziek. De songs van de band spreken enorm tot mijn verbeelding en zijn wonderschoon in orkestrale uitvoering’, aldus Botma.

Donnerwetter schuwt het experiment niet. Na twee albums, het wereldrecord live optredens en het eigen kunstfestival Donnerwetter Day vindt de band nu haar eigen repertoire uit met orkest. ‘We zijn telkens op zoek om onszelf en het publiek te verbazen, dit is weer een volgende stap in die reis’, aldus Donnerwetter zanger/gitarist Rocco Ostermann. 

De release van ‘Horns Of Plenty’ wordt vergezeld door twee video’s, kijk en luister hier naar ‘Mother’ en ‘While The Moon Shines Through My Beer’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12