3voor12 Gelderland

Last Crewsaders start nieuwe manier van muziekverspreiding

LoadPoint is een uitstekend promotiemiddel

Het is nog een hele toer om als jonge band je muziek aan de man te brengen. Je kunt live optreden, maar dat garandeert niet dat mensen ook thuis naar je luisteren. Je kunt een cd maken, maar hoe breng je dan je nieuwe nummers en je exclusive remixes aan de man? Last Crewsaders heeft het antwoord: LoadPoint. Neem voortaan je usb-stick mee naar een optreden!

Het Nijmeegse hiphop-collectief Last Crewsaders introduceert een nieuwe manier van muziekverspreiding tijdens hun live shows. Vrijdag 25 februari start de band met LoadPoint, een eigen vinding die het mogelijk maakt om iedereen met een mp3-speler, een geheugenkaart of een usb-stick gratis promotracks van het nieuwe album te geven. Last Crewsaders zegt met LoadPoint een goede, nieuwe manier te hebben om mensen kennis te laten maken met hun muziek.

"Een cd kopen is vaak een financiële gok, omdat je niet kunt horen of een band op cd net zo goed is als live." LoadPoint is ook een alternatief voor het downloadcircuit. "Een niet-mainstream band is op Kazaa of Soulseek maar moeilijk te vinden. Bovendien kunnen bands beter zelf kiezen welke nummers verspreid worden en welke tracks een goed beeld geven van waar de band mee bezig is."

Tijdens de introductie van LoadPoint in de Melkweg in Amsterdam kunnen bezoekers hun digitale cadeautje ophalen bij de merchandise-stand van Last Crewsaders. De band verwacht veel weg te geven. "Er lopen tegenwoordig veel concertbezoekers rond met een mp3-speler, een camera met geheugenkaart of een usb-stick. Wij geloven dat dit een perfect promotiemiddel is om die mensen rechtstreeks te bereiken. Een commerciële toekomst voor deze innovatieve manier van muziekverspreiding ligt bijvoorbeeld in de betaalde downloads naar aanleiding van de gratis promotracks."

Last Crewsaders wordt vrijdag 25 februari in de Melkweg gepresenteerd als nieuwste band op het Amsterdamse label Ramp Records. Binnenkort verschijnt 'Never dated', de bomvolle cd/dvd-package van Last Crewsaders.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12