3voor12 Gelderland

Binnenkort besluit over toekomst Doornroosje

Toine Tax: "Ik ben ervan overtuigd dat deze weg naar succes leidt"

Nieuwbouw voor Doornroosje lijkt steeds zekerder te worden. De gemeente Nijmegen voert verkennende gesprekken met externe investeerders. Doornroosje-directeur Toine Tax is positief en hoopvol. Gaan we binnenkort dan echt bandjes kijken op het Stationsplein?

Het besluit over Doornroosje komt steeds dichterbij. Dinsdag 29 maart maakt het College van B&W zijn standpunt bekend. Een maand later, op 27 april, spreekt de gemeenteraad zijn oordeel over de plannen uit. Op dit moment voert de gemeente Nijmegen vergaande verkennende gesprekken met externe investeerders. Het gaat daarbij niet alleen om nieuwbouw voor Doornroosje, maar om de ontwikkeling van het hele Stationsplein.

Er kunnen nog geen namen genoemd worden, maar de vooruitzichten zijn goed. Doornroosje-directeur Toine Tax: "Pas als de gemeenteraad een definitief besluit neemt, kunnen de echte onderhandelingen beginnen. En áls de gemeenteraad besluit om deze weg te bewandelen, dan ben ik ervan overtuigd dat die tot succes zal leiden." Het voorstel dat de Nijmeegse horeca onlangs deed, neemt Tax niet helemaal serieus.

"Wat wil je? Ik heb in het persbericht over de plannen moeten lezen. Ze zijn niet eens van tevoren bij Doornroosje geweest. Bovendien zullen de kosten die de cafés moeten maken om aan alle wettelijke voorschriften te voldoen vele malen hoger uitkomen dan bij nieuwbouw voor Doornroosje."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12