3voor12 Gelderland

Camelot Live biedt nieuw podium aan beginnende artiesten

Maarten Pillen: "We willen gewoon iets leuks doen voor onze bezoekers"

Na het wegvallen van de SofaSalon in Merleyn en het faillisement van Diogenes viel er een gat in het cultuuraanbod van Nijmegen. Gelukkig zijn er altijd weer nieuwe initiatieven, zo ook Camelot Live in Café Camelot aan de Grote Markt. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met grondlegger Maarten Pillen. "Singersongwriters hebben we genoeg, cabaretiers zijn moeilijker te vinden."

Een bezoekje aan Camelot Live voelt een beetje SofaSalon-achtig. Die vergelijking met Meleyns ter ziele gegane Salonavond is niet helemaal toevallig. Initiatiefnemer Maarten Pillen was tijdenlang vaste barman op die maandagen. Samen met Marten de Paepe, die vorig jaar de muziekprogrammering van het CultuurCafé op zich nam, zijn ze een sterk team met een plus aan know-how.

"Het doel is om elke maand een programma te boeken met in de eerste week een film, de tweede week singersongwriters, de derde week cabaretiers en als laatste een band. Maar het zal nog moeten blijken of dat ook echt mogelijk is. Singersongwriters hebben we voorlopig tot januari genoeg, maar cabaretiers laten zich wat moeilijker vinden", aldus Maarten. Hoewel ze nu een maand bezig zijn, is het concept nog in ontwikkeling. Na afloop van zijn show neemt Maarten nog even wat plus- en minpunten met cabaretier Johnny Ruis door. "Hang wat gordijnen op en je zult merken dat je een veel intiemere sfeer schept", vindt Johnny. "Die gordijnen zijn al in bestelling", merkt Maarten op. "Die zullen vermoedelijk veel ruis wegnemen."

Ook zullen sommige bandjes het nodige pas- en meetwerk vereisen. Zo staat 25 oktober Zwerfhond op het kleine podium en die nemen met z'n vijven toch net wat extra ruimte in beslag. Drummer Laurens en bassist Dennis komen langs en proberen alvast een mentale voorstelling te maken van hun opstelling. Ze komen er niet zo uit. Maarten is optimistisch. "Dat past wel." Met concurrentie of winst houdt het tweetal organisatoren zich niet zo bezig. Het idee is om gewoon iets leuks te doen voor de bezoekers van Café Camelot. Het verschil met de SofaSalon is dat de bezoekers niet per se voor het programma hoeven te komen. Het geheel is vrijblijvend. "Als mensen willen, kunnen ze een leuk programma zien. Zo niet, dan kunnen ze voorin net als anders van hun biertje genieten."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12