3voor12 Gelderland

#4df17: Nouveau Vélo voorziet haar janglepopsound van 21e-eeuwse twist

Loungesetting van Lux vormt nauwelijks belemmering voor pakkende indiepop van Helmonders

Nouveau Vélo is typisch zo'n band die je op de Arc of Boog van het Valkhof zou verwachten. Maar vandaag staan de Helmonders op het buitenpodium bij de Lux. Een beetje vreemde setting is dat wel, zo'n podium pal voor een loungend terraspubliek. Maar niets blijkt minder waar. Al na een paar nummers is het terras grotendeels leeggestroomd en staat iedereen voor het podium. En als je tussen het publiek dan ook nog een enthousiast swingende Marina Tadic (de Eerie Wanda-frontvrouw die zondag haar opwachting maakt op hetzelfde podium) ontwaart, dan weet je dat het goed zit.

De specifieke sound van Nouveau Vélo maakt af en toe wel dat de nummers veel op elkaar lijken. Maar die sound is tegelijkertijd hun belangrijkste pré. Want hoewel de Brabantse wielerliefhebbers ontegenzeggelijk hedendaags klinken, roept hun geluid ook herineringen op aan een jarenzestigband als The Byrds of een jarentachtigband als R.E.M. Deze zogenaamde janglepopsound voorzien ze echter van een nadrukkelijke eenentwintigste-eeuwse twist. En dat geeft de Helmonders smoel. Zovéél smoel zelfs dat je je afvraagt waarom de Brabanders inmiddels niet veel bekender zijn.

HET MOMENT:
Door die nadrukkelijk eigen sound zijn er bij dit optreden geen momenten die er écht uitspringen, of het moet de eerder genoemde Marina Tadic zijn, die illustreerde dat Nouveau Vélo het publiek al vroeg bij de kladden had. Maar als geheel geeft de band een heerlijk swingend optreden.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12