3voor12 Gelderland

Thema educatie centraal op Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Komende vier jaar structureel aandacht aan onderwijs en talentontwikkeling

Op zaterdag 18 november wordt voor de vierde keer de Dag van de Achterhoekse Popmuziek georganiseerd, om de Achterhoekse popcultuur te vieren.

Stichting Behind the Corner en DRU Cultuurfabriek melden dat de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (kortweg DAP) is opgenomen in het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek (CEPA) in de themalijn educatie. Hierdoor kan het initiatief de komende vier jaar structureel aandacht schenken aan onderwijs en talentontwikkeling. In samenwerking met Popgilde werden vorig jaar al clinics georganiseerd bij Brugman Muziek in Gaanderen, maar vanaf dit jaar kan DAP met ondersteuning van CEPA via muziekonderwijs en talentontwikkeling nog meer verdieping aanbrengen door masterclasses, lezingen en showcase-optredens van talentvolle bands te organiseren.

Muziekscholen, docenten en andere initiatieven worden uitgenodigd mee te denken over de invulling van de dag en kunnen zich melden via meindert@behindthecorner.nl. Locaties en bands die willen deelnemen aan DAP17 kunnen zich aanmelden via het formulier op www.behindthecorner.nl/dap17, waar tevens meer informatie is te vinden over de dag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12