3voor12 Gelderland

Zondag 10 december Muziek bij de Buren

4 Gelderse steden doen mee

Zondagmiddag 10 december veranderen huiskamers in Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Uden, Velp-Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle in intieme podia waar iedereen bijzondere optredens van lokale talenten kan zien tijdens Muziek bij de Buren.

Het Huiskamerfestival breidt dit jaar flink uit: voor het eerst zullen ook in Ede artiesten optreden in diverse woonkamers door de stad. Daarmee komt het totaal aantal Gelderse steden op vier. Nijmegen doet dit jaar niet mee. In verschillende huiskamers door de hele stad kunnen bezoekers luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

Muziek bij de Buren is in 2013 gestart om lokale muzikanten een podium te bieden en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast willen wij bewoners stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk -zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn.

Muziek bij de Buren is door de jaren heen inmiddels flink gegroeid. In 2016 openden maar liefst 429 huiskamers in 8 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden toen samen 1287 optredens.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12