3voor12 Gelderland

In Julia’s Mind-Scene gaat een plaatje maken

Het huisje wordt voor eeuwig vastgelegd

Van In Julia’s Mind-Scene verscheen onlangs al een zelfvervaardigde eerste demo, die zelfs airplay kreeg in België en Mexico. De komende dagen sluit de band zichzelf samen met een producer op in een huisje in Nijmegen om hun eerste mini-LP op te nemen.

Het Arnhems-Nijmeegse kwartet In Julia’s Mind-Scene duikt vanaf donderdag 9 september de studio in voor opnames van hun eerste mini-LP. Hoewel, studio... De opnames worden gemaakt in een vrijstaand huisje in Nijmegen, dat in november gesloopt wordt. Maar voordat dit gebeurt, wordt 'het huisje' voor eeuwig vastgelegd in de opnames van In Julia’s Mind-Scene.

In Julia’s Mind-Scene bestaat sinds september 2002 in zijn huidige vorm: Mark Versteegen (akoestische gitaar/zang), Niels van Heumen (trompet/flügelhorn/gitaar), Daniël Antonis (contrabas) en Martijn Buser (drums/percussie). De band haalt zijn invloeden uit muziek van Nick Drake, Kings Of Convenience, Talk Talk en Badly Drawn Boy. Op de mini-LP zal naast de vaste basisbezetting ook een blazersensemble, viool, cello, piano en allerlei kleine, speelse en kapotte instrumenten te horen zijn.

Zeven songs worden er vastgelegd met Mathijn den Duif, te weten 'Quest', 'Feel the warmth that’s given', 'Stonerage', 'Sunday morning', 'And I trembled on', 'Trust in wealth' en 'Sun'. Mathijn den Duif is niet de minste. Hij heeft onder andere de Utrechtse bands Most Unpleasant Men en SallySkunk op zijn CV staan. Als alles volgens planning verloopt, is het plaatje in januari of februari klaar. Dan wordt tevens de website van In Julia’s Mind-Scene gepresenteerd.

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen heb je al eerder een recensie kunnen lezen over In Julia’s Mind-Scene. Nadat de opnames klaar zijn lees je hier nog meer over deze band. Drummer Martijn Buser heeft ons belooft bij te houden wat de band zoal meemaakt en uitspookt tijdens de opnames.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12