3voor12 Gelderland

Eerste Luxor-optreden een succes

Een heuse guerrilla-gig op het bordes van Luxor

Het fenomeen guerrilla-gig waait langzamerhand over van Engeland naar Nederland. Ruim een maand geleden vond op de toekomstige locatie van Doornroosje zo'n spontaan niet groots aangekondigd optreden plaats. In de late middag van donderdag 2 juni knalde in Arnhem de tweede 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen guerrilla-gig over straat.

Dat de verbouwing van Luxor kan beginnen is een feit. In de raadscommissie van 11 mei stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor de kredietaanvraag. In de raadsvergadering van maandag 6 juni valt een definitief besluit en wordt het krediet voor het project Luxor breed poppodium beschikbaar gesteld.

Een eerste concert in Luxor vindt pas plaats in 2006. Kunnen de Arnhemse popliefhebbers wel zo lang nog wachten? 3VOOR12/Arnhem organiseerde daarom in de late middag van donderdag 2 juni een heuse guerrilla-gig op het bordes van Luxor. Enige voorbereiding is er wel voor nodig. Welke band(s) laat je spelen? Waar haal je je stroom vandaan? Hoe regel je het met de overige apparatuur? Ook belangrijk is dat het weer een beetje mee zit. Om 17.30 uur op de donderdagmiddag staan Belch en Ladybooster op het bordes te wachten op het sein dat ze kunnen beginnen met herrie maken.

Voor Luxor heeft zich inmiddels een groepje nieuwsgierigen verzameld. Belch, een project van Quinten Diedrick, trapt af met zijn eenmanstrash-ambient. Voorbijgangers van en naar het NS-station kijken nieuwsgierig naar wat er aan de hand is, een enkeling blijft staan kijken. Tweemansformatie Ladybooster bestijgt het 'podium' om nog méér herrie dan Belch te maken. Een half uur na de aftrap klinkt de laatste herrienoot en is het eerste Luxor-optreden een feit en een succes.

3VOOR12/Arnhem tevreden. Belch en Ladybooster tevreden. Toevallige voorbijganger Adriaan de Regt, hoofd cultuur, ook tevreden. De Regt: "Ik ben natuurlijk niet op de hoogte van dit soort illegale acties." De politie, die vijf minuten na de laatste herrienoot komt aanzetten, is iets minder tevreden. "Het is ook niet echt onze muziek." Voor wie er niet bij was: schaam je!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12