3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: King Locust - III Definition

Muziek die geen compromissen meer sluit

Het zijn tijden van zero tolerance. Precies de tijd voor het Arnhemse King Locust om met de demo 'Ill Definition' te komen. Recht voor zijn raap. En niet voor watjes.

Er waait een nieuwe wind door het land. We tolereren niets meer. Het zijn tijden voor zero tolerance. Alles moet gezegd kunnen worden en afwijkend gedrag moet aangepakt worden. Het lijkt dan ook tijd voor muziek die geen compromissen meer sluit. De Arnhemse band King Locust past hier met de eerste demo 'Ill definition' prima in. De vier heren wilden niet pas na dertig optredens een prutsdemo opnemen. Ze deden het allemaal maar zelf. Dit zegt veel over het zelfvertrouwen van deze band.

Het is een demo geworden waar ze inderdaad trots op mogen zijn. King Locust doet zijn naam eer aan. Het spreekt als een koning het volk toe met harde gitaren die een muur opbouwen, opzwepende drums, gesproken woord en emotionele soms wat gemeen grommende zang. King Locust gaat ervoor. Hij weet wat hij wil. Watjes kunnen thuisblijven. De metalfan van nu mag aansluiten in het gevolg.

De bijwerking van deze demo is dat ik nu het gevoel heb dat ik in een andere stad en tijd leef. Een stad met echte vestingmuren en een kasteel. Vanaf de troon heeft de koning de touwtjes strak in handen met behulp van zijn ridders. De band wil er hard tegenaan blijven gaan de komende tijd. Met zo’n demo moeten er podia te vinden zijn om op te treden. Medio 2005 neemt King Locust de eerste volledige plaat op. We zijn dus nog niet van deze ruigpoten af.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12