3voor12 Gelderland

Geen Engelse zege in Doornroosje

The Kevin Costners onverstoorbaar

Op de avond van de finale van de Champions League spelen The Kevin Costners en Little Barrie in Doornroosje. Dat er voetbal op tv is, valt goed te merken. Dertig gereserveerde kaartjes belooft niet veel goeds. Maar het zegt uiteraard niets over de geboden kwaliteit.

De zanger van The Kevin Costners kijkt mistroostig de bijna lege zaal in op woensdag 25 mei. "Nou, daar gaat 'ie dan." Even na negen uur trappen de oud-winnaars van de Roos van Nijmegen af. "Kom iets dichterbij, dan kunnen jullie ons zien." De humor lijdt er bij de Costners niet onder, laat staan het speelplezier. Onverstoorbaar worden de nummers opgevoerd.

Opnieuw valt me de kwaliteit van de liedjes op. Die zijn namelijk stuk voor stuk uitstekend. Vanwege de dubbele zanglijnen en melodieuze popsongs is een vergelijking met Excelsior-bandjes als Daryll-Ann en Johan snel gemaakt. En dat is een compliment. Dat de band als voorprogramma onder dergelijke omstandigheden van begin tot eind weet te boeien is een nog groter compliment. Niemand zal zijn ontgaan dat de Nijmeegse band afgelopen weekend als winnaar van de Roos van Nijmegen is opgevolgd door Kompaktrekorder. Een keuze die overigens wordt gewaardeerd. "Kompaktrekorder is een band met een eigen smoel. Leuk dat ze gewonnen hebben."

Ondanks de Champions League heeft zo'n honderd man de moeite genomen om naar de verrichtingen van Little Barrie te kijken. Deze Britse band bracht in het begin van 2005 het debuutalbum 'We are Little Barrie' uit, een cd vol met funky bluesrock. Het woord 'little' is overigens letterlijk te nemen: gitarist/zanger Barrie Cardogan is maar een klein opdondertje. Maar hij speelt gitaar als de duivel! Samen met drummer Wayne Fulwood en bassist Lewis Wharton speelt hij soul met kloten, waar live de vonken van afspatten.

Toch houdt de band de aandacht van het publiek niet altijd even goed vast. Misschien ligt dat aan het vrij vlakke songmateriaal. Slechts de singles 'Free Salute' en 'Long Hair' zijn uitschieters. Bovendien profileert de drummer zich iets te veel als een 'rockstar'. De kreten "you're a great audience" en "make some nooooise" werken flink op de zenuwen. Jammer. De Britten konden de lovende kritieken in de media vanavond niet waarmaken. Als ik mag kiezen dan liever The Kevin Costners. Of toch AC Milan - Liverpool.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12