3voor12 Gelderland

Het sneeuwt lijstjes

De lijstjes van de programmeurs in Arnhem en Nijmegen

Terwijl in het hele land de bomen de huiskamer binnengesleept worden om als kapstok te dienen voor allerhande glinsterende parafernalia, maken de muziekliefhebbers de balans op. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vroeg de programmeurs in de twee steden om hun jaarlijstjes in te leveren. Grote winnaar werd Lomechanik. Het elektronicacollectief  gooide hoge ogen als belofte, maar ook als live act. Out of Many werd een goede tweede.

Lomechanik heeft het makkelijker dan anderen. Ze zijn met elf. De gezamenlijke operatie van de heren onder de paraplu van Lomechanik legt ze geen windeieren. Op de vraag aan de programmeurs wat ze dit jaar het beste concert van een regionale act vonden, werd Lomechanik vier keer genoemd. Drie keer betrof dat overigens wel dezelfde artiest. TokTek blijkt met zijn joystickshow grote indruk te maken op de programmeurs. Robert Meijerink (Doornroosje), Mischa van den Ouweland (Popronde) en Pieter Kock (Extrapool) roemden de Lomechanik-artiest. Ook bij de vraag naar wie er in deze regio dit jaar het beste album afleverde wordt het elektronicacollectief twee keer genoemd. Ten slotte krijgen de jongens ook nog eens drie stemmen als grootste belofte voor 2005.

Out of Many is de runner-up in de lijstjes. Waar Lomechanik vooral stemmen uit de eigen stad krijgt, is de waardering voor de reggaeclub beter verdeeld over Arnhem en Nijmegen. In alle categorieën (concert, album en belofte) krijgen de Arnhemmers twee stemmen. Het jeugdige Je Moeder wordt twee keer genoemd als grote belofte en krijgt ook een stem voor het beste concert en het beste album. Voor veel programmeurs was het inleveren van een lijstje een zware bevalling. Een selectie maken, de vragen goed lezen (nee jongens, Madonna gaf niet het beste concert van een artiest uit deze regio!) en ook nog teruggraven in het vertroebelde geheugen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12