3voor12 Gelderland

Arnhemse hardcore punkband Neuroot crowdfund voor 1e album in dertig jaar

Albumpresentatie op 23 februari 2018 in Luxor Arnhem

De Arnhemse hardcore punkband Neuroot - die in de periode 1982-1988 menig (inter)nationaal podia onveilig maakte - bracht in 1988 hun laatste album uit. Sinds 2013 treedt de band weer op en nu - 30 jaar na dato - is het ook weer tijd voor een nieuw album. Totaal in de geest van Do-It-Yourself (DIY) gaat Neuroot de release doen in eigen beheer, zonder tussenkomst van bedrijven of labels. De band vraagt het publiek om mee te doen met dit DIY crowdfunding initiatief dat inmiddels zijn laatste week is ingegaan.

Donateurs kunnen voor hun bijdrage als tegenprestatie onder meer een goodie bag krijgen, het nieuwe album plus gratis toegang tot de albumpresentatie op 23 februari 2018 in Luxor Arnhem. Doneren voor het nieuwe album? Dat kan via www.voordekunst.nl/projecten/6393-neuroot

In een interview dat 3voor12 Gelderland had met bassist Marcel Stol vertelde deze over de band: "Ons hoogtepunt lag in de periode 1982-1988. We hebben drie lp’s met een paar succesvolle singles uitgebracht, zoals 'Right Is Might' en 'Macht Kaput Wass Euch Kaput Macht'. Ook hebben we veel in Europa getourd binnen de hardcore punk scene. We waren heel actief, volledig Do It Yourself (DiY) en we hadden een netwerk van bevriende punkers door Europa. Na een tour in Engeland in 1988 was de pijp leeg en hebben we er een punt achter gezet. Sinds 2013 treden we weer op."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12