3voor12 Gelderland

Elektronische popmuziek door alleen maar vrouwen

Single/ep release van Nijmeegse vrouwelijke producer

Popmuziek door alleen maar vrouwen. Na een jarenlange zoektocht is er nu een eigen sound: donkere elektronische popmuziek. De Nijmeegse producer Marjolein Peters (Zamora, C. Love Detectives, Bootleg Betty inval, Het Pauperparadijs) besloot alles zelf te doen: de muziek, opnames, mixes, videoclips en de foto’s.

“Ik wilde geen enkele artistieke concessie meer maken. Het moést eruit. Solo. Voor het eerst. Maar wie was ik? Bassist, gitarist, frontvrouw? Het was een lange weg; ik had nooit gedacht dat het 3 jaar zou duren. Uiteindelijk vond ik mezelf in veel meer dan al die dingen: producer van CHKS. En toch miste ik iets: samenwerking. Karakteristieke vrouwen.”

Peters besloot vervolgens énkel vrouwelijke musici uit te nodigen in de uitvoering, vandaar de naam CH(ic)KS. 'R E C A L L'  is de eerste single van CHKS. "Bij dit nummer nodigde ik Imke Loeffen uit (voormalig Bootleg Betty) op zang. Door vroegere samenwerking weten we dat we elkaar creatief ontzettend uit kunnen dagen." De ep Self komt deze zomer uit.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12