3voor12 Gelderland

Vierde voorronde van de Roos brengt muziek op huiskamervolume

Avalene en Jo's Liquor doen het heel netjes, Sammy G. valt tegen

De vierde voorronde van de Roos van Nijmegen vond afgelopen woensdag plaats in Merleyn. Geen punk, metal of anderszins orentuitende muziek deze keer, maar veel rustige pop. Dat is ook wel eens lekker voor de verandering.

De bands in de vierde voorronde worden liefdevol aangekondigd in het programmaboekje. Ze maken respectievelijk 'pure popmuziek vol emotie', 'soft rock' en 'warme pop'. Een avondje om je oordoppen thuis te laten, dus.

Bij Avalene zijn de oordoppen inderdaad overbodig. Sterker: zelfs zónder is de muziek nauwelijks te horen. De band kiest ervoor om de akoestische gitaren met richtmicrofoons uit te versterken. En dat stuit op technische problemen, waardoor ze beide amper te horen zijn. Jammer, want wát ze spelen is bijzonder goed. Zangeres Evelien heeft een blik ervaren muzikanten open getrokken en dat is te horen. Mooie liedjes, subtiel uitgevoerd en behoorlijk onderhoudend. Dat het publiek er toch doorheen praat is deels te wijten aan een gebrek aan fatsoen. Maar voor het overige deel mag de band het zich aantrekken: iets meer contact met de zaal had de aandacht van het publiek veel goed gedaan.

Ook Sammy G. heeft een stel ervaren muzikanten in zijn band. Hun 'soft rock' wordt dan ook heel netjes gespeeld. Liedjes met een kop en een staart, hier en daar een bruggetje, een keer een solo, je kent het wel. Maar ondanks een goeie uitvoering boeit het eigenlijk nergens. Sammy G. lijkt deze muziek al twintig jaar te maken zonder ooit eens iets verrassends te doen. Dat mag, natuurlijk. Maar wees dan ook vooral niet verbaasd als een deel van het publiek zich met blik van 'ja, dit kennen we nu wel' omdraait en nog een biertje haalt.

Jo's Liquor maakt lekkere pop. Met leuke ideeën, maar helaas een beetje rammelende uitvoering. Een gitaar die voornamelijk bromt, een ritmesectie die wel wat strakker mag en een zangeres die goed zingt, maar af en toe zó enthousiast in de microfoon tettert dat je wilde dat je je oordoppen toch maar had ingedaan. Dat alles neemt niet weg dat Jo's Liquor leuke dingen doet, vooral wanneer ze het orgeltje gebruiken. Dan wordt het vrolijk en spreekt het aan. En dan ben je ook wel bereid om het veel te lange 'meezing-einde' door de vingers te zien.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12