3voor12 Gelderland

Nijmeegse muzikant brengt ode aan de teleurstelling in lied en videoclip 'Niet alleen'

"We zijn allemaal maar mensen en doen vaak maar wat. Dat mogen we best wat vaker zeggen"

De Nijmeegse muzikant Yildiz Gies heeft vandaag haar lied en videoclip 'Niet alleen' uitgebracht op o.a Spotify.

Gies zou dit voorjaar op het podium staan met try-outs van haar eerste voorstelling Onverwacht: een mix van verhalen en liedjes over de misleiding van de verwachting en de schoonheid van de teleurstelling. Door Covid-19 viel de tour in het water. Toepasselijk? “Het was natuurlijk wel ironisch ja”, zegt Yildiz.

Het lied Niet alleen zou oorspronkelijk in mei uitkomen. Toen de try-out tour niet doorging vanwege Covid-19, leek 'Niet alleen' ineens een coronalied. “Zo was het helemaal niet bedoeld, geeft Yildiz aan. “Ik besloot de release daarom uit te stellen. Pas later kreeg ik de rust te zien dat alles juist mooi samenviel. Want eigenlijk is de boodschap van het nummer júist nu relevant, nu we allemaal iets meer geconfronteerd worden met verwachtingen, zowel van het leven als van onszelf. We zijn allemaal mensen en doen vaak maar wat. Dat mogen we best wat vaker zeggen.”

'Niet alleen' is grotendeels een do-it-yourself project geworden. Bij Erik Harbers (Automatic Sam, De Niemanders) namen ze zijn bas en haar gitaar op. Yildiz voegde daarna thuis de zang, koortjes, piano en orgel toe en Mischa Porte (Douwe Bob, Pitou) legde tot slot bij hem thuis alle drums vast. Gabriël Peeters heeft de mix gedaan en Pieter Kloos de master.

Videoclip
De videoclip van Niet alleen is een animatie die Yildiz volledig zelf produceerde. “Ik had nooit gedacht dat ik zelf een animatievideo zou maken, maar het geld was op. Ik dacht ok, dan doe ik het zelf wel!” Maikel Verkoelen, tekenaar van de hoes, moedigde dat enthousiast aan, wat Yildiz het vertrouwen gaf om nachtenlang en met veel plezier te animeren. “Al wordt het niet perfect, het is wél van mij. We zijn allemaal op zoek naar mooie ervaringen en een vorm van groei. Daar hoort vallen ook bij. Als één lied het verdient bij te dragen aan een nieuwe ervaring, mét vallen en opstaan, dan is het dit lied wel.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12