3voor12 Gelderland

Zaterdag 8 juli festival Spijkerrok in Arnhem

Diversiteit, muzikaliteit en een sterk maatschappelijk gevoel

8 juli gaan de poorten van Vrijstaat Thialf, midden het Spijkerkwartier, open voor een nieuwe editie van muziekfestival Spijkerrok. Tot het eind van de avond wordt het publiek (kinderen tot 12 jaar gratis!), vermaakt met muzikale acts: van reggae en indie tot garage en punk, en van singersongwriter tot worldbeat. Bovendien biedt het ongesubsidieerde Spijkerrok haar meeropbrengst aan een goed doel aan: dit jaar wordt het JONA-huis (toelichting) uit de wijk gesteund.

De grootste naam dit jaar is het Rotterdamse Iguana Death Cult. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, maakt deze band zeer energieke en toegankelijke garagerock met psychedelische invloeden.

Er is ook veel lokaal talent te zien op Spijkerrok: oerpunkband Neuroot betreedt het podium, singersongwriter Nienke Deiters brengt folky liedjes, en het vrolijke En Vélo brengt een spannende mix van hippie indiepop, grunge en folk. Achterdochtig zet het volk aan het denken met scherpe indie in de eigen taal, en Faarjam brengt een prachtige mix van Perzische teksten op westerse indie met melodieën uit het midden-oosten. Het Nijmeegse Thaïti gaat de kleine tent op haar kop zetten met worldbeat: een eigenwijze mengeling van dansbare indie en beats.

De opbrengst van deze editie gaat naar het JONA-huis in het Spijkerkwartier: een opvang voor jongeren tussen 18-25 jaar die met diverse problemen te maken hebben. Ook worden er vele activiteiten georganiseerd, waarvan muziek een belangrijk onderdeel is. Spijkerrok biedt graag een helpende hand om dit geweldige project samen met haar muzikale netwerkte ondersteunen.

Spijkerrok 2017
Zaterdag 8 juli, Vrijstaat Arnhem (Dullertstraat, Spijkerkwartier).
Tickets vvk € 7,- en aan de deur € 10,-
Website: www.spijkerrok.com

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12