3voor12 Gelderland

The Pax vonkend en vol overgave

Als The Pax een goeie dag heeft, hebben ze het publiek heel wat te bieden

The Pax bracht niet zo lang geleden de EP 'Royal Flush' uit. Een cd met vijf nummers die een dwarsdoorsnede toont van hun kunnen. Maar zoiets moet je ook live kunnen brengen. Zondagavond kreeg de band de kans. Ze mochten openen voor de jongste hype The Mystery Jets. En dat deden ze heel verdienstelijk.

Hé, kijk! The Pax op het podium van Doornroosje. Dat is twee keer Nijmeegs trots. Zeggen ze, tenminste. Van Roosje geloof ik dat wel, maar van The Pax heb ik het nog niet echt gezien. Misschien was mijn timing nooit goed, maar ik heb nooit een optreden van de band gezien die hun reputatie van jonge rockgoden bevestigde. Ja, één keer. Toen ze de nieuwe locatie van Doornroosje testten voor 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Maar dat was een tussendoortje.

Zou het toeval zijn? Heeft The Pax iets met ons eigen poppodium? Want vanavond spelen de vijf jongens alsof ze de rock-'n-roll zelf hebben uitgevonden. Oké, het komt wat traag op stoom. En er gaat nogal eens wat mis in het begin. Maar een band mag even wennen op het podium. Dat is niet zo erg. Bovendien hebben ze vreselijk weinig ruimte omdat alle rommel van hoofdact The Mystery Jets ook nog eens op het podium staat. Het maakt The Pax echter niet uit. Ergens rond het vierde nummer dalen de geesten van de rock-'n-roll neer in de muzikanten. Ze spelen vonkend en vol overgave. Puur, rechttoe rechtaan, met fijne koortjes en een drummer die zich flink in het zweet zit te werken. Zo hoort het. Zo zien we het graag.

En ach, dan gaat het niet altijd even strak. En dan gaat het niet altijd even zuiver. Dat geeft niet. Als ze met plezier op het podium staan, weten ze hun eigen enthousiasme over te brengen op het publiek. Zelfs de zanger van The Mystery Jets zit het grootste deel van het optreden geamuseerd te kijken. Als The Pax een goeie dag heeft, hebben ze het publiek heel wat te bieden. Dan maken ze hun reputatie waar en zijn ze een genot om naar te kijken. Zo is het deze avond. Entertainend en, zoals ze dat zeggen, waar voor je geld. En dat zal vast niet alleen aan Doornroosje liggen. Mocht dat wel zo zijn, dan moet Roosje ze maar vaak boeken. Hebben we naast een goeie hoofdact ook nog eens een heel prettig voorprogramma. Foto's: Mike Nicolaassen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12