3voor12 Gelderland

Bezuinigingsplannen nekslag voor De Cultuurkapel?

Cas Rasing: "Wij willen niet ophouden natuurlijk!"

De Arnhemse Cultuurkapel gaat onzekere tijden door met de bezuinigingsplannen van de gemeente. Er gaan geruchten dat de popinstelling haar activiteiten moet stoppen of dat zij gaat fuseren en dat de oefenruimtes gesloten worden. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen belde met Cas Rasing van De Cultuurkapel om de waarheid uit te vinden.

Al enige tijd gaan er geruchten door de Arnhemse popwandelgangen dat De Cultuurkapel zijn activiteiten moet stoppen omdat de subsidies ingetrokken zijn. De oefenruimtes zouden gesloten worden. Aan de andere kant zijn er geruchten dat de popinstelling gaat fuseren met het Parktheater. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen belde met Cas Rasing van de Cultuurkapel om het naadje van de kous te weten te komen.

"Wij willen niet ophouden natuurlijk!" Zo begint Cas Rasing zijn betoog. "De gemeente heeft de subsidies stopgezet, omdat we toch over zouden gaan in Luxor. Dat is onzin, omdat daar nog niets over bekend is. Al willen wij dat wel graag natuurlijk." De bezuinigingen die de gemeente door wil voeren zijn gericht op amateurtheater. Dit is ook een deel van de bezigheden van de Arnhemse Cultuurkapel. Om te kunnen blijven voortbestaan ging De Cultuurkapel om de tafel met het Parktheater (Huis van Puck) om mogelijke fusieplannen te bespreken.

De gemeente pikte deze plannen enthousiast op. De details kunnen alleen nog niet uitgewerkt worden, omdat de gemeente nog moet beslissen over de bezuinigingsplannen binnen het amateurtheater. Dit besluit neemt de gemeenteraad op 15 en 16 maart. Voor de afdeling popmuziek ziet Rasing het liefst een fusie met de Jacobiberg en de Goudvishal als een overkoepelende organisatie (Popkoepel) met het oog op Luxor.

"We zien in ieder geval geen heil in zelfstandig voortbestaan", aldus Rasing. Maar ook hier is nog niet voldoende duidelijkheid over, omdat de beslissing met betrekking tot Luxor nog genomen moet worden. De gemeenteraad beslist hierover op 25 april. Ondanks alle onzekerheid en op handen zijnde veranderingen laat Rasing weten dat de klanten van De Cultuurkapel hier bijna niets van zullen merken.

"Het duurt nu al jaren en het wordt tijd voor een beetje duidelijkheid." De oefenruimtes van De Cultuurkapel zullen in ieder geval blijven bestaan. "Daar gaan we zeker niet mee stoppen. Ondanks dat het aanbod van oefenruimtes in Arnhem groter is geworden, draait het gewoon goed!"

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12