3voor12 Gelderland

Jonge Nijmeegse producer brengt ep uit op Audiomatique Recordings

Afsnijden van vingertopje vormde inspiratie voor een van de tracks

Piet van Dongen is nog maar 22 jaar oud en nu al brengt een internationaal label een ep van hem uit. Tiësto moet oppassen! 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen bleek zelfs nog te hebben bijgedragen aan dit succes.

De 22 jarige Nijmeegse producer Piet van Dongen gaat heel ver om een recorddeal te krijgen. Als hij zich daarvoor moet verminken, dan doet hij dat. Tijdens het bereiden van een Mexicaanse maaltijd sneed hij het topje van zijn linker wijsvinger af. Dit inspireerde hem tot het opnemen van de track Fingerless. Samen met de tracks Hate to say O.K en Cunning Tricks is het nummer kortgeleden als ep uitgebracht door het Duitse label Audiomatique Recordings van Steve Bug. Hate to say O.K is de titeltrack.

Op de website van Audiomatique Recordings is te lezen dat Van Dongen op zijn veertiende interesse kreeg in electronische muziek. Voor die tijd zat hij korte tijd samen met zijn broer in een bandje. Die viel snel uit elkaar omdat de hond elke keer afschuwelijk begon te huilen als de band ging spelen. Op de familie computer maakte hij zijn eerste 'producties'. Vanaf zijn vijftiende stortte hij zich gedurende een aantal jaren in de grungemuziek. Die periode duurde relatief lang, want de hond was inmiddels dood en kon geen kritiek meer geven.

Vanaf 2001 heeft Van Dongen zich volledig gestort op de electronische muziek. En met succes. Al eerder bracht Wolfskuil Records een aantal tracks van hem uit, en nu maakt hij zijn debuut bij Audiomatique. Van Dongen begon met trance, maar zijn muziek is ontwikkeld richting de techno. Maar dan wel techno van nu, oftewel: 'Now sounding techno'. Hij kreeg het zelfvertrouwen om een demo naar Audiomatique te sturen door een positieve recensie op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.

De release van Hate to say O.K. is het ultieme bewijs dat dit zelfvertrouwen terecht was. Binnenkort wordt het spannend voor Van Dongen, want dan doet hij zeer allereerste live set. Op 9 juni draait hij op Exit in Vida Loca in Tilburg, samen met Benny Rodrigues, Darko Esser, Giorgos Gatzigristos and Batis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12