3voor12 Gelderland

#4df17: Lee Fields vermaakt jong en oud

Terwijl het onweer wegtrekt, knallen Lee Fields and The Expressions op het podium

Zijn carrière duurt al 43 jaar, maar het is maar de vraag hoe vaak hij met zo’n mooi uitzicht gespeeld heeft. Vanaf het Waalpodium van Festival op ’t Eiland kijk je uit over de skyline van Nijmegen die tijdens de Vierdaagse natuurlijk prachtig verlicht is. Toch lijkt Lee Fields weinig aandacht te hebben voor de achtergrond. Een uur lang gaat de aandacht naar ‘all these lovely people out here.’

Lee Fields and The Expressions is een naam van formaat voor het Festival op ’t Eiland, toch is het niet erg druk bij het podium. Het warme weer overdag, onweer ’s avonds en het uitvallen van het pontje hebben waarschijnlijk veel mensen weggehouden van Veur-Lent. De mensen die echter wel de tocht naar het eiland hebben gemaakt, worden getrakteerd op een bijzondere show. Vol liefde zingt de 66-jarige soulzanger het hele optreden lang voor zijn publiek. Een publiek dat overigens vrij jong is, gezien de leeftijd en stijl van de act op het podium. Elke bezoeker, van voor tot achter, krijgt van Lee het gevoel alsof hij speciaal voor hem of haar zingt.

HET MOMENT:
Hoe kan het ook anders, afsluiter ‘Faithful Man’ is niet voor niets een van de grootse hits van Fields. Live komt dit nummer nog beter naar voren. Na een gedeelte van het concert waarin de interactie met het publiek iets teveel de overhand kreeg, is 'Faithful Man' een knaller van een afsluiter. De uithalen van Lee Fields schallen over de Waal.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12