3voor12 Gelderland

Silence is sexy en Roosbeef in finale Grolsch Grote Prijs

Beide acts hebben als enige in hun categorie alle voorrondes gewonnen

De finales van de Grolsch Grote Prijs krijgen dit jaar een Arnhems-Nijmeegs tintje. Zowel het Utrechts-Nijmeegse Silence is sexy als Roosbeef-zangeres Roos ging dit weekend door naar de finale met het hoogst haalbare aantal punten. De eerste in de categorie pop/rock, de tweede in de categorie singer-songwriter, en allebei als enige in hun categorie met het hoogst haalbare aantal punten. Drummer Bart Reinders van Silence is sexy was in eerste instantie verbaasd over de uitslag van de tweede voorronde. "Ik dacht: hè, zijn we nou alweer eerste geworden? Maar niettemin is het natuurlijk een superlekker gevoel. We spelen de finale in de grote zaal van Paradiso. Dat is voor veel bands een doel op zich."

Roos kijkt ook uit naar haar eigen finale, twee dagen later in de Melkweg. "Erg spannend! Het is extra sfeervol dat het op kerstavond is. Dat maakt het net iets specialer." Bart Reinders is positief over de winkansen van Silence is sexy. "We hebben officieel natuurlijk gewoon 25 procent kans om te winnen. Maar als ik naar de voorrondes kijk en naar wat we verder voor elkaar krijgen, dan geloof ik dat we best een hot bandje zijn en dat we grote kans maken de finale te winnen."

Roos is nog niet bezig met winst of verlies. "Ik heb gewoon veel zin om te gaan spelen die dag. Bovendien heb ik niet alle finalisten gezien. Dan is het lastig om je eigen kansen in te schatten." Voor de finales plaatsvinden spelen de finalisten al een keer eerder tegen elkaar. De Grolsch Grote Prijs heeft een zogenoemde Soundclash georganiseerd. Daarin spelen twee acts om en om een nummer en strijden ze rechtstreeks tegen elkaar. Bart Reinders: "Ach, ik hecht niet zo heel veel waarde aan die Soundclash. Het hoort erbij en we zien het gewoon als een keer extra spelen." Als Roos de finale wint, zou ze eindelijk haar langverwachte cd kunnen opnemen. Al vindt ze dat zelf nog wat vroeg.

"Iedereen heeft het er de hele tijd over dat we een cd moeten maken, maar ik ben pas zeventien. Wat mij betreft hoeft dat nu nog niet. Dat komt wel als ik echt tevreden ben over alle nummers. Voorlopig wil ik niets overhaasten." De pop/rock-finale vindt plaats op 22 december in Paradiso. De singer-songwriter-finale op 24 december in de Melkweg. De Soundclashes vinden beide plaats in Het Paard van Troje in Den Haag. Roos(beef) speelt op 27 november, Silence is sexy op 24 november.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12