3voor12 Gelderland

Dag Des Ooordeels: Geezer Gene

Geezer Gene maakt eerste demo-cd

Aan Geezer Gene kleeft een behoorlijk verleden. Denk: Chishango, Smalltown Romeos, Mummy's A Tree. Dat schept verwachtingen die niet elke 'beginnende' band kan waarmaken. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen luisterde of het Geezer Gene wél lukt met zijn eerste demo-cd.

"File under: Pop." Dat is de eerste gedachte die te binnen schiet bij het beluisteren van de demo-cd van GZRGN. Vier schitterende popjuweeltjes die moeiteloos kunnen wedijveren met het repertoire van bands als Johan, Metal Molly, enzovoort. Liedjes met een kop en een staart en messcherpe samenzang, soepeltjes ondersteund door simpele maar effectieve arrangementen.

De zogenaamde 'added value' zit 'm vooral in de lofi-opnames, waardoor het geheel organisch klinkt. En daarmee loopt Geezer Gene met een grote boog om de valkuil van dit genre heen: het klinkt gelukkig nergens gladjes. Enige smetje is dat de heren nergens echt 'loos' gaan. Maar ja, het blijft natuurlijk wel high-brow-pop. De verwachtingen rond Geezer Gene mogen bepaald hooggespannen zijn: deze demo is opgenomen tijdens de vierde repetitie van de band. Dat belooft veel voor de toekomst. En dat het openingsnummer 'Don't Stop Me' eigenlijk een cover is van Chishango (de vorige band van zanger Bert Hoogma), zij de heren vergeven. Nergens meer over lullen. Dit is gewoon goed...

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12