3voor12 Gelderland

Resonance in het teken van nieuwe contexten in hedendaagse kerkmuziek

Rewire en RE: VIVE zetten eendaags festival neer op 30 november in Nijmeegse Stevenskerk

Op zaterdag 30 november lanceren Rewire en RE: VIVE samen het eendaagse Resonance festival. De dag is gevuld met een programma voor hedendaagse muziek en discussies in de Stevenskerk, de oudste en grootste kerk van Nijmegen, ter ere van de drie auditieve pijlers van de kerk: de beiaard, de stem en het orgel.

De Nederlandse componist Martijn Comes, die eerder moderne werken voor de beiaard componeerde, presenteert in samenwerking met Malgosia Fiebig een nieuw werk voor de beiaard van de Stevenskerk getiteld ‘Radiance’, een poëtische interpretatie van Prediker 3: 1-8 uit het Oude Testament.

De moderne minimalistische componist Kali Malone presenteert originele composities op het monumentale 18e-eeuwse König-orgel van de Stevenskerk, samen met Erik Enocksson, componist van spookachtige filmmuziek. Het dronekoor NYX maakt de line-up compleet: een vocaal gezelschap van zes leden dat de rol van het traditionele vrouwenkoor opnieuw vormgeeft. 

Parallel aan het muziekprogramma is er overdag een workshop voor muzikanten en een discussieprogramma met experts uit de muziek- en erfgoedwereld.

Reguliere tickets kosten 5 euro. Het evenement is gratis voor studenten, CJP-leden en bezoekers jonger dan 27 jaar (registratie noodzakelijk). Bestel/registreer via rewirefestival.nl/tickets.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12