3voor12 Gelderland

#4df22: De grootse terugkeer van The Super Soakers

Frisse bak rammel doet Poort stage uit haar voegen barsten

The Super Soakers zijn terug van weggeweest. Met hun aanstekelijke garagerock speelden ze zichzelf in 2016 nog lokaal in de kijker met het winnen van de wedstrijd Kaf en Koren, in 2017 kondigden ze alweer aan te stoppen: Frontman Mart Boumans kreeg een polsblessure die gitaarspelen onmogelijk zou maken. Gelukkig voor iedereen heeft hij zich daarvan weten te herstellen want de band is terug, inclusief nieuw werk.

En dat is reden voor feest. Een grote schare fans heeft zich bij podium Poort verzameld en die zitten vol met knaldrang. “Dit is nog de soundcheck, maar dat betekent niet dat je stil moet blijven staan.”, sommeert Mart met zijn Brabantse charmes en ja hoor, er wordt al gelijk flink gedanst. Na de soundcheck moet ‘ie nog even naar de WC’, maar dan kan de show toch echt beginnen. Gelijk vanaf opener ‘One Minute of Silence’ van de nieuwe ep Monuments of Anger in the Infrastructure of Boredom wordt duidelijk dat deze band veel beter bij podium Boog had kunnen staan. Foxlane zanger Guus Timmermans doet spontaan een paar gastbijdrages. Er wordt wild gemosht en bij sommige nummers wordt er zo luid door het publiek met de voeten gestampt dat het de muziek overstemt. Het nieuwe werk klinkt uitstekend en wordt goed ontvangen. Het is deze band absoluut gegund volgend jaar terug te komen op een grotere stage. Als de weersverwachting dan hetzelfde is mogen ze ook gewoon weer de dames meenemen die met echte super soakers het publiek verkoeling geven.

HET MOMENT
Als tijdens het tweede nummer Guus van Foxlane zijn enthousiasme niet meer kan bedwingen en met sneltreinvaart het publiek inschiet om de moshpit eigenhandig in te starten

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12