3voor12 Gelderland

#4df17: Het optreden van Bruxas gaat geruisloos voorbij

Danceprojectje is wat gewoontjes en komt maar niet op gang

Bruxas is het nieuwe elektronische project van twee namen die veel mensen in het Valkhofpark zullen herkennen. Nic Mauskovic en Jacco Gardner. Kort na de trialshows van dit project staat het duo op het Valkhof. Best een interessante vervanger van Drugdealer dus. Bovendien, als Nic en Jacco het podium op komen mag men wat verwachten toch? Ze staan in de spotlights op het Boog-podium.

Bruxas begint op zijn dode gemak, opbouwend en puzzelend aan een soort beachband-intro waarvan zij zelf nog niet weten waar het toe moet leiden. De twee staan als elektriciens naar de panelen te turen, terwijl de Caraïbische deuntjes doen geloven dat er snel kan worden gedanst. Vervolgens wordt er gekletst over wat nu te doen, waar dat knopje voor is, het lekkere weer. Het punt is: het optreden komt niet vooruit. Een eerste opzwieper laat bijna twintig minuten op zich wachten. Als een stel latin house-dj's met een kapotte versnellingsbak.

Bruxas heeft zeker wel een eigenaardige smaak en bij vlagen mag het publiek daar van mee genieten. Vooral als zij later in het optreden wat meer in het dromerige en het psychedelische delven, duiken er wat avontuurlijke salsadansers op. Energierijk blijft het echter nooit voor lang en de conclusie is dat dit voor Nic en Jacco wel wat gewoontjes is.

Bruxas zit nog volop in de testfase en alles lijkt te worden uitgevogeld op het podium. Dat is de charme en tegelijkertijd het gebrek van dit project. Bruxas is daarnee een leuke act voor op een festival dit seizoen, maar lijkt nog te weinig voor te stellen om langer dan dat relevant te blijven.

HET MOMENT:
Het publiek schuift wat ongemakkelijk heen en weer, terwijl mensen de tassen al aan de kant hadden gezet. Het publiek lijkt op te leven bij de eerste stemsample van ‘Más Profundo’. Wederom blijft een extase uit omdat de energie weer binnen de minuut wegebt. Een herhaling van zetten.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12