3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Fedchenka - Empty

Fedchenka niet bezield genoeg

Fedchenka presenteerde in januari de nieuwe single 'Empty' in het Utrechtse Stairway to heaven. De schijf is waarschijnlijk erg radiowaardig, want de band was al te horen op radiozenders als 3FM en Yorin. De Arnhemmers komen deze maand zelfs op tv in het BNN-programma Top of the Pops. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen bemachtigde het populaire schijfje en luisterde kritisch.

Het eerste wat opvalt aan deze demo is het mooie heldere geluid. Het eerste nummer begint ook prachtig met fijne samenzang. En dan wordt het ineens een stoere rocksong! Getsie! Denk aan Kane, denk aan Krezip, denk aan Anouk... Je weet wel, van die rockballads. Weinig bijzonders dus. Best een goed liedje hoor, het blijft best hangen, maar maak me hier niet 's nachts voor wakker.

Het tweede nummer is iets beter. 'True' is een wat rustiger nummer. Vrij glad, dat wel (het zijn duidelijk geoefende muzikanten), maar best aangenaam. Maar opnieuw: niets bijzonders. Het mooie heldere geluid begint ondertussen ook te irriteren. Het is allemaal te netjes, te glad en niet bezield genoeg. De bijgevoegde video maakt het zeker niet beter. Een optredende band met duidelijk ingehuurd en gespeeld enthousiast publiek (kom op jongens, zo spectaculair is de muziek ook weer niet!) met daardoorheen een flinterdun verhaallijntje.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat dit een beetje een kwestie is van de verkeerde demo naar de verkeerde recencent sturen, want ik geloof dat hier genoeg mensen opgewonden van kunnen worden, maar heb je je muziek liever wat spannender, origineler en indringender, dan ben je bij 'Empty' aan het verkeerde adres.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12