3voor12 Gelderland

Arnhem Live! officieel de lucht in

In één oogopslag het programma van de drie popzalen

Kultuurhuis Bosch, Goudvishal en Willemeen sloegen vorig jaar de handen ineen. Onder de noemer Arnhem Live! houden de drie Arnhemse popzalen de popliefhebber op de hoogte met een gezamenlijke poster en flyer. Gisteravond ging de website Arnhem Live! officieel on line.

In Willemeen staat op de bar naast het podium een laptop waarop de ErnemZweet bezoekers de website Arnhem Live! kunnen bekijken. Popliefhebbers kunnen vanaf nu ook op het internet het programma van de drie Arnhemse popzalen, Kultuurhuis Bosch, Goudvishal en Willemeen, in één oogopslag zien.

"De website was al enige tijd on line in een kleine opzet", zegt Willemeen-programmeur Martijn van Uffelen. "Vanaf vandaag is de website volledig on line." De lancering van Arnhem Live! wordt niet groot gevierd. In Willemeen is de finale van ErnemZweet, in de Goudvishal spelen drie Arnhemse metalbands en in Kultuurhuis Bosch speelt de Arnhemse wereldmuziekformatie Hotel. Van Uffelen: "We hebben het niet groots aangepakt, maar wel in alledrie de zalen een volledig Arnhems programma gezet."

Het is een gezamenlijke website en de kosten worden dan ook in drieën gesplitst. Ook qua taakverdeling is er een driesplitsing. "Willemeen is de centrale beheerder van de website en ook de flyer. Kultuurhuis Bosch zorgt voor de verspreiding. De administratie neemt de Goudvishal voor zijn rekening." Van Uffelen ziet het bezoekersaantal van de website zeker groeien in de toekomst. "De afgelopen twee maanden, toen de website nog niet officieel on line was, is het bezoekersaantal al flink gestegen."

De site wordt in de toekomst uitgebreid met een centrale mailinglist en een archief. Recensies en foto's behoren niet tot de uitbreiding. "Dat kunnen de popliefhebbers lezen en zien op 3VOOR12." Of het programma van Luxor in de toekomst ook op de site komt, is nog onduidelijk. Van Uffelen: "Ik kan het niet zeker zeggen, maar ik denk van wel."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12