3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Oud Zeer - Op het eerste gezicht

Catchy nummers maken van Oud Zeer nog geen blijvertje

Het deels Arnhemse Oud Zeer bestaat al sinds 1997, maar komt pas in 2004 met zijn eerste volwaardige cd: ‘Op het eerste gezicht’. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt waar het nog pijn doet en geeft zijn mening.

Over Nederlandstalige muziek ben ik toch altijd wat sceptischer dan over Engelstalige muziek. Er zijn maar weinig Nederlandstalige bands die écht iets blijvends neer kunnen zetten. Als ik het debuutalbum ‘Op het eerste gezicht’ van Oud Zeer opzet, ben ik dan ook niet direct gecharmeerd van het clichématige akoestische intro.

Naarmate de cd vordert en de band zich volledig laat horen, dwingt Oud Zeer de luisteraar echter toch te blijven luisteren. Er is veel zorg besteed aan de productie van het album. Het luistert erg prettig weg. De veertien zelfgepende liedjes klinken vrij cliché, maar de arrangementen met gevarieerde instrumentale invulling met akoestische gitaar, elektrische gitaar, toetsen en accordeon, maken gelukkig veel goed.

Helaas zijn de zangpartijen vaak met een iets te hoge aaibaarheidsfactor ingezongen. De passie om de teksten tot hun recht te laten komen ontbreekt, waardoor het zanggeluid toch een beetje saai wordt. Het rockgevoel en de instrumentale variatie zorgt ook hier weer dat de meeste nummers toch blijven staan.

Maar de spanningsboog van ‘Op het eerste gezicht’ staat jammer genoeg niet altijd even strak. De cd is zeker niet slecht voor een eerste volwaardige productie. ‘Op het eerste gezicht’ is wat mij betreft een lekker tussendoortje met zeker een paar goede, catchy nummers. Dat maakt Oud Zeer voorlopig echter nog geen blijvertje. Oud zeer speelt op 16 oktober in Elst en op 24 oktober in Café Trianon in Nijmegen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12