3voor12 Gelderland

#4df22: LUMER solliciteert naar een plek op Zeitgeist

Veld voor de Arc komt in beweging

Eigenlijk zouden de Fransen van Unschooling op dit tijdslot een potje postpunk spelen op het Arc-podium. De Yorkshire-men uit Hull van LUMER nemen graag die plaats in en hebben de Brexit-formularia ingevuld om tijdens de zomertournee in Frankrijk nog een afslag te nemen naar Nijmegen. Het viertal put daarbij uit een debuut-ep Disappearing Act gevuld met retro postpunk en enkele losse singles. In een interview met DIY-magazine vertellen de bandleden over hun inspiratiebronnen met onder andere Bauhaus en Protomartyr. Wil Evans, drummer van de band, is ook fan van Unschooling en daarmee is waarschijnlijk de link gelegd tussen beide bands voor deze invalbeurt.

Alex Evans is de leadzanger en heeft een Korg naast zich staan om een elektronische sound aan het geluid toe te voegen. Bij het tweede nummer van de set ‘Blood On Suites’, een single uit 2018, haalt hij al flink uit met een bravoure en agressie in zijn stem die wordt opgejaagd door de snelle, donkere basloopjes van Benjamin Morrod. Ook ‘First Is Too Late’ van Disapearing Act is zo’n nummer met flink wat tempo en agressie: “First it’s too late for your apologies” schreeuwt Alex. De nieuwe single ‘Hatred Is A Passion Of Theirs’ komt tegen het einde van de set langs. “Hatred is a passion of theirs; burn this flag, burn them all; let them suffer, let them fall”, schreeuwt Alex in het refrein over personen die alleen geloven in het eigen gelijk en eigen belang: “Making fiction out of fictional facts.”

HET MOMENT
Na vier nummers gaat de synthesizer naar de kant en dat staat de zanger vrij om meer te bewegen en te dansen over het podium. Het tempo gaat omhoog van zowel de nummers als het publiek, dat meer en meer in beweging komt. De verbinding is gelegd en Alex springt op het eind van de set met ‘Another Day At The Zoo’ nog eens op de hekken om dat contact te bevestigen. LUMER is een kandidaat voor het nieuwe festival Zeitgeist vol met spannende gitaren in Doornroosje op 3 december 2022.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12