3voor12 Gelderland

Nijmeegse singer-songwriter Marit Trienekens brengt eerste plaat uit

Muziek uitlaatklep voor ervaringen als basisarts

Singer-songwriter Marit Trienekens (26) brengt vrijdag 27 oktober haar debuut-ep Dance With My Dark Side uit tijdens de officiële release in café Trianon in Nijmegen. De ep is bekostigd door een succesvolle crowdfundactie, waarbij Trienekens op een tour door de huiskamers van heel Nederland trok. Haar muziek kent een bijzondere invalshoek vanwege haar medische achtergrond: ze is naast singer-songwriter namelijk ook arts van beroep.

Toen Trienekens 9 jaar oud was, kreeg ze de oude gitaar van haar vader en sindsdien was ze verkocht: liedjes schrijven was het helemaal. Toch koos de geboren Limburgse voor de studie geneeskunde in Nijmegen, waar ze merkte dat muziek voor haar een uitlaatklep is voor de pittige ervaringen die ze soms als basisarts heeft. Zo schreef ze het lied 'Dance With My Dark side' nadat ze voor het eerst een patiënt had moeten reanimeren. Trienekens:“Als beginnend arts maak je op vrij jonge leeftijd al veel heftige dingen mee en draag je grote verantwoordelijkheden. Soms is het best moeilijk om dat een plekje te geven, zeker als het niet goed afloopt. Muziek maken is daarin voor mij de manier.”

Marit is bekend om ‘Het Grote Circulatielied’, een lied dat ontstond met studeren en waarmee ze, door het op YouTube te publiceren, het gros van de Nijmeegse geneeskunde studenten hielp met studeren en wat later zelfs in de lesstof werd opgenomen. Eerder schreef ze het lied "Dream" voor Stichting Pole Position. De stichting, waar Marit ambassadrice van is, zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking naar de sportwedstrijd van hun dromen te laten gaan of de sporter van hun dromen te ontmoeten. De Nijmeegse deed daarnaast mee aan De Beste Singer-songwriter van Nederland en stond al eens in het voorprogramma van bands als Kane en de Dijk.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12