3voor12 Gelderland

Deflux viert 2,5-jarig verjaardagsfeestje

Drum-'n-bass-liefhebbers hebben hun plek gevonden

De Nijmeegse dancescene bruist. Dit blijkt wel uit het grote aanbod aan feestjes. Sommige initiatieven komen en gaan, maar sommige hebben bewezen een vaste waarde te zijn. Drum-'n-bass-avond Deflux is er daar één van. Tijd voor ons om op verjaardagsvisite te gaan.

Het allereerste Deflux feestje was meteen goed raak. De tent was afgeladen. Dat was toen nog in O42; toch niet de kleinste locatie, en bleek een schot in de roos van de Ramshakle Kru, die de avonden organiseert. In de afgelopen jaren hebben ze verschillende bekenden uit de Nederlandse drum-'n-bass-scene naar Nijmegen gehaald, waaronder Shapeshifter, Th'Aquasition, Jakuza & Symmetric en Eye-D & Hidden.

Sommige avonden waren druk bezocht, sommigen wat minder. De sfeer is echter altijd wel vergelijkbaar: er wordt stevige drum-'n-bass gedraaid, waarop de liefhebbers goed los kunnen gaan. En niet alleen vóór het podium wordt gefeest, maar ook óp het podium. Waar bij de meeste dance-avonden alleen een dj te zien is, staat er bij Deflux een hele club te feesten. Bij binnenkomst van de verjaardag van Deflux zijn de eerste klanken die van Mr. Sophistication. Zijn breakbeats zijn iets langzamer dan de beats van zijn collega's, waardoor het een prettig begin van de avond is.

Thumpa neemt even later het roer over. Het tempo wordt opgeschroeft en de bassen worden nog zwaarder dan ze al waren. De zaal loopt vol en meer en meer mensen beginnen te dansen. De mc doet intussen zijn best om het feest nog wat verder op te zwepen. Dan is het tijd voor de hoofdact van de avond: het Utrechtse Black Sun Empire. Het is een gevestigde naam in de drum-'n-bass-scene. Ze hebben bijna 20 vinyl-releases op hun naam staan en ze organiseren de druk bezochte Blackout feesten in Utrecht.

Op deze Deflux party draait een van de drie leden van deze formatie. Hoewel ze bekend staan om een technoïde sound, brengt deze dj meer organische klanken dan Thumpa. De beats worden ook meer en meer pulserend. Inmiddels is er weer een mc op de stage gekropen en met een even simpel als enthousiast 'yeaaahhh' verwoordt hij de stemming van het moment. De Ramshackle Kru sluit de avond af met een back2back-set, waarbij het podium weer gezellig vol staat.

Met ruim 250 bezoekers mag het een geslaagde verjaardag genoemd worden. Laten we hopen dat ze zo door blijven gaan en ook hun 5 jarig jubileum halen. Aan de ambitie van de crew ligt het niet, want samen met Funk-a-flex en Drift organiseert de Ramshackle Kru ook nog de BASS parties, waar verschillende dancestromingen samen komen. Foto's: Bob van Hoove

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12