3voor12 Gelderland

Robin Borneman lanceert 10 minuten durend epos als 2e single

Album releaseshow in Doornroosje op 6 oktober uitverkocht

​​​​​Een single van tien minuten waarvan de video een thematische weergave is van Henry David Thoreau’s In Wildness Is the Preservation of the World; en waarop onder meer strijkers, blazers en een vrouwelijke voice over te horen zijn: het muzikale epos 'The Reckoning/Dawn' van zanger-muzikant Robin Borneman is geen alledaagse kost. Deze week was Robin te gast bij NPO Radio 1.

Deze nieuwe single 'The Reckoning/Dawn' staat op het aankomende 2e solo-album Folklore II: The Phantom Wail, dat op vrijdag 6 oktober via Kroese Records zal verschijnen en ’s avonds wordt gepresenteerd in het inmiddels volledig uitverkochte Doornroosje Nijmegen.

Robin trad de afgelopen vier jaar in de V.S. voor miljoenen mensen live op als zanger van Trans Siberian Orchestra. In de tussentijd zat hij niet bepaald stil. Hij was jarenlang frontman van de electronic rockband Dearworld; stond als solo-artiest onder andere in het voorprogramma van de Ierse band Villagers; en bracht zijn solo-albums Home (2012) en Folklore I: The Waving Days (2015) uit. Laatstgenoemde is het eerste deel van een poëtische trilogie over een reiziger zonder naam.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12