3voor12 Gelderland

#4df22: Psychonaut propt de energie van 4 x 50 km in één uur

Vlamingen lossen hoge verwachtingen probleemloos in

Wat valt er nog te zeggen over Psychonaut wat niet al gezegd is? Debuutalbum Unfold The God Man schopte het meer dan terecht tot de eindejaarslijstjes en de show op Soulcrusher in 2021 was meer dan overtuigend. De verwachtingen zijn zo hoog, eigenlijk kunnen de Belgen alleen maar tegenvallen. Maar dat doen ze natuurlijk niet.

Je zou niet zeggen dat ze een flinke reis achter de boeg hebben: het Vlaamse drietal begint fel aan hun set. De energie waarmee ze spelen compenseert daarmee gelijk mooi voor het feit dat het podium wat leeg lijkt, nadat hun landgenoten van Neptunian Maximalism net ieder hoekje en gaatje met instrumenten gevuld leken te hebben.

Ondanks het feit dat er een nieuw album aankomt en de eerste single ondertussen uit is, horen we vandaag alleen nummers van Unfold The God Man. Maar laten we niet doen alsof dat een straf is: de ontlading na het intermezzo van opener 'Halls Of Amenti' is door het hele park voelbaar. Gedurende 'All I Saw As A Huge Monkey' zijn er al zichtbaar zieltjes gewonnen en dat aantal zal de rest van de show alleen nog maar toenemen.

"Tot hier het psychedelische middenstuk van onze set. Show us what you got Valkhof Festival!" aldus zanger/gitarist Stefan de Graef als ze er met 'Kabuddah' nog eens in knallen. Psychonaut propt de energie van 4 x 50 km marcheren in één uur, de medaille en de gladiolen krijgen we in de vorm van uitsmijter 'The Fall Of Consciousness'. 

HET MOMENT
In het middenstuk wordt gehoor gegeven aan verzoeknummers, waar na hun shows in Utrecht en op Soulcrusher om gevraagd is. 'Sananda' overtuigt al met fijne Pink Floydiaanse elementen, maar het is 'Nothing Is Consciousless' dat echt álle gezichten van Psychonaut laat zien. Het 15-minuten durende epos kent meer pieken en dalen dan de Dag van Groesbeek.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12