3voor12 Gelderland

#4df17: Altijd Onderweg naar een mooi feestje

Nijmeegse groep laat Valkhof op zijn grondvesten trillen

‘Wij zijn altijd onderweg! Wij zijn altijd onderweg!” Na dit een paar keer geroepen te hebben, zetten ze hun feestje op het Entree podium in. Ze gaan meteen los met hun Neder-hiphop en zetten de tent waarin ze staan op trillen. Letterlijk.

De band bestaat uit bandleden van verschillende Nijmeegse groepen, waaronder Thaïti en Disci. En neemt daarmee een hoop fans mee naar het optreden: het staat helemaal vol met jongeren en oudere jongeren die gezellig mee komen doen met het feestje. Het helpt daarbij dat ze zelf vrijwel in het publiek staan.

Tussen de nummers door, waarin hiphop, funk, soul en ska worden gecombineerd, krijgen ze het publiek aan het dansen. Maar zie je ook menig persoon geïnteresseerd luisteren naar de filosofische teksten van de liedjes. Teksten over geluk hebben in het leven, een positieve vibe blijven houden en het bestaan van twee soorten mensen. Dit alles wordt verteld in de goed in elkaar zittende rap van Jeroen Lazeroms, Simon Mamahit, Sam Cuppen en de prachtige soulstem van Gita Buhari.

Het nummer ‘Is Dit Geluk’ springt eruit omdat het iets rustiger is, maar ook omdat het publiek daadwerkelijk luistert. Het gaat over geluk tijdens opgroeien. Hiermee toont Altijd Onderweg dat ze er niet alleen een feestje van kunnen maken, maar ook zeker een stukje dieper kunnen gaan en zich kwetsbaar durven opstellen. De ondersteunende muziek daarbij is precies goed: gitaren die het verhaal naar een climax brengen en tegelijk zorgen voor een rauwer randje. Uiteraard in combinatie met de stemmen van Buhari en Lazeroms.

HET MOMENT:
Afsluiter 'Zwemmen' krijgt iedereen mee: alle handen gaan tegelijk de lucht in, de band geeft aan dat ze het Valkhof op haar grondvesten willen laten trillen. En zelfs dat lukt ze, Het publiek danst en stampt met ze mee tot het eind van het optreden, en het mooie feestje dat deze band heeft neergezet.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12