3voor12 Gelderland

Luistersessie met The Pax en Woost

“Hier kan ik echt geen huiswerk bij maken”

Het komt vaak voor dat twee Nederlandse bands met elkaar op hetzelfde podium staan. Zo stond het Nijmeegse The Pax en het Tilburgse Woost samen geprogrammeerd in Kultuurhuis Bosch. Wat vinden ze eigenlijk van elkaars muziek?

Terwijl Woost aan het soundchecken is in Kultuurhuis Bosch, is het wachten op de overige bandleden van The Pax. De bedoeling is om de heren van het Nijmeegse The Pax als eerste de luistersessie te laten doorstaan. Een luistersessie waarin The Pax naar de muziek van Woost luistert, en andersom. Bij binnenkomst van de overige bandleden blijkt dat men een kleine aanrijding heeft gehad met een stilstaande auto op het parkeerterrein van Bosch.

Woost is inmiddels klaar met de soundcheck en The Pax is nu aan de beurt. Dan eerst maar een luistersessie met Woost. 1. So Alone “Yes, you are, are, so, so alone”, zingt Woost mee. “Dit is cool. Echte rock-‘n-roll. Lijkt me erg leuk om live te zien”, zegt zanger Koen. “Het is alleen geen muziek die ik thuis zou draaien.” Bassist Erik: “Vette zang. Wel veel gimmick.” 2. Five Seconds Late Gitarist Jesse Klaasse knikt mee. Erik: “Hier kan ik veel meer mee. Het heeft meer een poppy geluid.” De rest van de band moet hier hard om lachen. “Er zit wel een hitje in.”

3. Do It Aan het begin wordt er veelvuldig meegeknikt en meegedrumd. Op het moment dat de muziek losbarst schreeuwt de band in koor: “Yesssssssss! Meer van dit geluid.” Het is volgens de heren wel erg jaren ’90 en dat is in positieve zin. “Het doet me enigszins denken aan Fatal Flowers.” Het eindoordeel van Woost: prettig ouderwets, mooi stemgeluid, wel erg cliché maar ook erg rock-‘n-roll.

The Pax is klaar met de soundcheck en Woost vertrekt naar boven voor hun hap eten. 1. Restless “Ik vind het wel iets van Radiohead weg hebben”, merkt bassist Willson op. “Het is Radiohead!” schreeuwt een ander bandlid. 2. This Mess “Het klopt allemaal precies”, zegt gitarist Hanssom. Vervolgens discussieert The Pax of de bandleden nou van de rockacademie afkomen of niet.

Peterson: “Ik vind die zanger wel een beetje als die kerel van The Thrills.” Willson moet eerder aan Kelly Jones van Stereophonics denken. 3. Words Are Meaningless “De muziek klinkt zeker niet Nederlands.” De drums vindt men erg strak. “Hier kan ik echt geen huiswerk bij maken”, moet Hanssom kwijt. Niet iedereen van The Pax is het hiermee eens.

De discussie eindigt in het feit dat je op dit nummer beter maar niet kan bevallen. Het eindoordeel van The Pax: het is perfecte zondagochtendmuziek, een goede band, goed uitgedacht en echte emorock. Foto's: Mike Nicolaassen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12